Uudistunut Basso aloittaa lähetykset koko maassa

D.R.E.A.M. jatkuu Bassolla.
Saara Taussi

Osalle erikoisohjelmista on tiedossa jatkoa.

Bauer Median huhtikuussa ostama Basso palaa uudistuneena, kun radiokanava aloittaa toimintansa valtakunnallisesti keskiviikkona 30. syyskuuta. Tiedotteen mukaan luvassa on monipuolinen kattaus rap- ja r’n’b-musiikkia sekä eri alagenreihin keskittyneitä erikoisohjelmia.

Tiistai-illoissa Basson taajuudella päästetään irti 13. lokakuuta alkaen Selecta Andorin houstaama legendaarinen reggae-musiikkiohjelma Blaka Blaka Show. Seuraavasta illasta eteenpäin keskiviikkoilloissa kuullaan Lina Schifferin ja Taika Mannilan juontamaa uuden r’n’b- ja rap-musiikin D.R.E.A.M.-erikoisohjelmaa.

Erikoisohjelmien määrä tulee kasvamaan tulevien kuukausien aikana. Niistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

– Olemme tässä muutaman viikon ajan rakentaneet uusia kanaviamme omassa erillisessä bunkkerissamme. Sitoutuminen ja intohimo tekemiseen on ollut aivan käsittämätöntä ja tässä kohtaa, kun hommat laitetaan liveksi, on koko tekijäporukalla vähän malttamaton fiilis ja kova halu päästä jo studioon, kBasson ja SuomiRäp-kanavan ohjelmapäällikkö Riikka Karjalainen kertoo tiedotteessa.

Uusia juontajia Bassolla ovat aiemmin NRJ:llä äänessä ollut Janne Lehmonen sekä SuomiRockin ja KISSin taajuuksilla juontanut Shirly Karvinen. Kaksikko pääsee ääneen Basson aamulähetyksissä maanantaista 12. lokakuuta alkaen.

Iltapäiviä puolestaan luotsaa Basson kuuntelijoille tuttu kaksikko Tuomas Tuomi-Nikula ja Jussi Urpalainen. Kaksikon Hikinen Iltapäivä tekee paluun maanantaina 5. lokakuuta.

– Onhan se nyt ihan käsittämättömän mahtavaa, että päästään tekemään Bassoa ja Hikistä Iltapäivää jatkossavaltakunnallisessa verkossa. Tätä ollaan odotettu ja toivottu. Panokset kovenee ja paineetkin kasvaa, mut kyl me uskotaan, että meidän tapa tehdä löytää yleisönsä tässä isommassakin verkossa, Tuke ja Jusa kommentoivat.

Keskiviikosta alkaen Basso ottaa haltuunsa KISS-kanavan käytössä olleen Suomen kolmanneksi suurimman kaupallisen verkon, kun taas Basson vanhat taajuudet ovat SuomiRäpin hallussa. KISS kuuluu jatkossa nettiradiona sekä RadioPlay-sovelluksen kautta.

Sekä Basson että SuomiRäpin musiikkipäällikkönä toimii Alexander Eklund. Osaa on saattanut hämmentää kanavien samankaltaisuus, mutta tiedote avaa hiukan niiden eroja.

– Rap, hiphop ja r’n’b ovat jo vuosien ajan olleet Suomessa niin suosittuja, että ne ansaitsevat oman kanavansa ja valtakunnallisen kuuluvuusalueen. Tähän huutoon uusi Basso vastaa. SuomiRäp puolestaan haluaa olla ns. matalan kynnyksen kanava myös uusien artistien tai esimerkiksi kotimaisen rap-musiikin alagenrejen suhteen ja on valmiimpi ottamaan musiikillisesti enemmän riskejä, Eklund kommentoi.