Elastinen julkaisee pitkään suunnitteilla olleen uuden albuminsa marraskuussa

Heikki Salonen

Levy on artistin ensimmäinen soololevy yli viiteen vuoteen, mikäli Elastinen feat. -projektia ei lasketa.

Edellisen sooloplattansa huhtikuussa 2015 tiputtanut Elastinen julkaisee vuosien tauon jälkeen kokonaisen albumin. Toistaiseksi nimeämättömän projektin on määrä tulla ulos perjantaina 13. marraskuuta.

Mikäli singlejulkaisujen yhtenäisestä visuaalisesta ilmeestä voi mitään päätellä, on kokonaisuudelle tulossa jo aiemmin julkaistuista singleistä ainakin Epäröimättä hetkeekään sekä Mähän sanoin. Ensimmäisellä kappaleella on mukana Jenni Vartiainen ja toisella Gettomasa, kun taas kansien suunnittelusta vastaa comebackin tehnyt Timo Pieni Huijaus.

Tuoreimpana lohkaisuna levyltä on julkaistu single Suutele suulle, jonka kertosäettä on inspiroinut Tommy Tabermannin runo Ohjeita matkalle epätoivon tuolle puolen. Kuuntele kappale alta.

Elastinen ei ole Rähinästä ainoa, joka on lyriikoissaan siteerannut Tabermannia: hänen Fintelligens-yhteistyökumppaninsa Iso H teki niin jo vuonna 2004. Iso H:n käyttämä lainaus tuo osuvasti esiin kaksikon erilaiset luonteet.

Hoon viittaus Tabermanniin löytyy Kapasiteettiyksikön Usko parempaan -albumin toiseksi viimeiseltä raidalta Kiitos. DJ Ewokin tuottamalla bängerillä Iso H päättää versensä lainiin ”Tabermannin sanoin, ”kiitti vitusti”, nyt mulle riittää”.

Myös Kapasiteettiyksikön kappaleen pääset kuuntelemaan esimerkiksi YouTubesta. Loput lyriikat kappaleeseen löydät Klangin lyriikkaosiosta.