Uudessa KaksOne-duossakin vaikuttava Ike jatkaa soolouraansa – debyytti-EP julkaistaan ensi vuonna

Saara Taussi

Soolomateriaalillaan laulaja yhdistelee r’n’b:tä ja poppia.

Sielukas helsinkiläislaulaja Ike on julkaissut pitkän tauon päätteeksi uutta musiikkia. Uusi single, Iken 31-vuotissyntymäpäivänä suoratoistopalveluihin saapunut Edelleen mun on artistin ensimmäinen soolojulkaisu kahteen vuoteen.

Lahjakkaana jalkapalloilijanakin tunnettu Ike nousi alun perin esiin vuonna 2013 Nelosen The Voice of Finland -ohjelmassa, jossa hän kuului Elastisen tiimiin. Laulaja kiinnitettiinkin Rähinä Recordsille, jonka kautta häneltä julkaistiin singlet Kaikki sanat, Dirty ja Jonkun ex. Levytyssopimus jäi muiden silloisten uusien Rähinä-sainausten tapaan lyhyeksi, mutta sen päättyminen oli kuitenkin oiva hetki uusiutua ja kasvaa artistina.

Luottoa selkeämmän suunnan musiikilleen luoneen Iken visioon löytyi Playground Musicilta, jonka tulevaisuuden julkaisusuunnitelmiin kuuluu laulajan debyytti-EP. Tuore singlelohkaisu antaa Iken mielestä hyvän kuvan siitä, mitä projektilta on lupa odottaa: herkkyyttä ja tunnetta.

– EP tulee olemaan samaa rataa kuin Edelleen mun -kappale. Haluan luoda EP:n, jossa käsitellään muistoja, rakkautta hyvässä ja huonossa. Haluan, että EP pysyy herkkänä ja esitellä ylpeänä sitä puolta itsessäni. Nimeä en vielä paljasta, mutta se tulee ensi vuoden puolella.

Muidenkin artistien kappaleilla fiitannut Ike kuuluu myös uuteen KaksOne-kokoonpanoon, jonka toinen osapuoli on oman levy-yhtiönsä perustanut Pianomies. Mutta miten Iken soolomateriaali eroaa KaksOnesta, joka aloitti Tyttöystävii-singlellään diip musicin julkaisutoiminnan?

– Soolomateriaali eroaa siten, että siinä on selkeästi r’n’b:n sekä popin fuusioiminen yhteen minun näkemyksen mukaan. Kuitenkin r’n’b edellä. KaksOnen kanssa keskitymme puhtaasti vanhaan sielukkaaseen r’n’b-soundiin. Se luo meille molemmille täydellisen tasapainon olla luovia niin omissa projekteissamme kuin yhteisessä projektissakin.

Vaikka soolomateriaalilla seurataankin puhtaasti Iken omaa näkemystä, on Väiskinäkin tunnetulla Pianomiehellä paikkansa senkin tekemisessä.

– Olemme tehneet pitkään musiikkia yhdessä ja tekeminen hänen kanssaan tuntuu luonnolliselta ja helpolta. Luodaan lähes viikoittain musiikkia sitten joko soolon myötä tai KaksOne-projektia varten. Tulevalla EP:llä tullaan myös kuulemaan Väiskin sävellyksiä.

Yhteistyökumppanina nyt julkaistulla singlellä on toiminut STIG. Ikellä on mielessään pitkä lista muitakin artisteja, joiden kanssa hän haluaisi työskennellä.

Ruudolf on sellainen artisti kenen kanssa olisi kiva päätyä samalle kappaleelle. Tosin teemme hänen kanssa jo musiikkia, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tällä hetkellä Ikellä on uuden musiikin luomisen lisäksi suunnitelmissa keikkailla livebändin tuella. Ennen vuodenvaihdetta Ike nähdään keikalla Basson itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Sen jälkeen artisti suuntaa hetkeksi ulkomaille.

– Matkustan vielä ennen joulua Afrikkaan Tansaniaan lapsuudenystävien kanssa pariksi viikoksi lomalle. Siellä lataan akut täyteen ja menen uudella virralla kohti uutta vuotta.