Olli Antonio aloitti kakkosalbuminsa tekemisen lähes kokonaan alusta

Julius Konttinen

Lahtelainen on nykyään Katutaso Äänitteen ja Universal Musicin artisti.

Lahtelainen Olli Antonio oli yksi niistä kotimaisista urbaanin musiikin artisteista, joiden kuviot menivät taannoin hiukan uusiksi Live Nationin ostettua Hög Agency & Promotionin. Yritys oli perustanut Olli Antonion takia oman levy-yhtiönsä, mutta toimintaympäristön muutoksen takia artisti koki aiheelliseksi etsiä uusi taustatiimi itselleen.

Nyt Olli Antonio on sainattu Mäkin perustamalle Katutaso Äänitteelle, joka on hiljattain aloittanut tiiviimmän yhteistyön Universal Musicin kanssa. Uusi levytyssopimus on siis joint venture -diili Katutaso Äänitteelle ja Universal Musicille.

– Tällä hetkellä fiilikset uudesta diilistä on tosi hyvät. Meikä kasvo kuitenkin suurimmaks osaks sellasen räpin parissa, jossa ei puhuttu kauheen hyvään sävyyn levy-yhtiöistä. Universalin kanssa työskentely on ollut positiivinen yllätys, Olli Antonio kommentoi.

Ensimmäinen julkaisu uuden sopimuksen alla on single Mitä mä oon vetäny. Kappaleella Negatiiviset Nuoret -jäsen jatkaa yhteistyötään luottotuottajansa Räxän kanssa.

– Tää oli itse asias jo semivanha konsepti mikä mulle oli jääny läppärin muistioon, jonka sit päätin kuitenkin kirjottaa uusiks tos syksyllä. Noi riimit oli kirjotettu jollekki vanhalle ysäribiitille, mut kun menin Räxän kans studiolle tekee taustaa tähän pyysin silt ettei se kuitenkaa kyhäis mitää boom bap taustaa. Sitä kautta tohon synty sit tollanen kivan omalaatunen meininki, ainakin mun mielestä.

Olli Antoniolla on jo jonkin aikaa ollut työn alla seuraaja hänen viimevuotiselle De Puta Madre -debyytilleen. Kakkosalbumi alkoi olla viime kesänä lähellä maalisuoraa, kunnes hän päätti aloittaa projektin käytännössä kokonaan alusta. Edellisistä Hög Recordsin kautta julkaistuista singleistä ainoastaan Omis maailmoissani on tällä tietoa tulossa uudelle levylle.

– Tuli pari muuttujaa matkaan ja mun oli vaan pakko alottaa sen tekeminen puhtaalta pöydältä. Mulla on kuitenkin jemmassa hyviä demoja mitä oon tehny esimerkiksi Xmiehen ja EM:n kanssa, mitkä pitää kyl salee saada jossain muodossa ulos.