Universal Musicille sainattu kotkalainen Röge palasi uuteen vuoteen melodisella sinkulla

Joona Hauhia

Artistin aikomuksena on nostaa kotikaupunkiaan enemmän pinnalle.

Suomen merikaupunkina tunnetusta Kotkasta kotoisin oleva Röge, oikealta nimeltään Anton Kröger, on nostamassa kotikaupunkiaan kovaa vauhtia suomirap-kartalle. Universal Musicille viime vuotena sainattu tulokasartisti sekä laulaja-räppärin aisapari, kotkalainen tuottaja PAUQ eli Roope Paukku, ovat tehneet pelimuuvin alkaneeseen vuoteen uudella Näytän-sinkulla.

Vuonna 2017 ensimmäiset kappaleensa omakustanteena tehnyt Röge haluaa pitää niin musiikkinsa kuin visuaalisensa puolensa hauskana sekä ajoittain myös outonakin. Visuaalisena johtana toimiikin muun muassa JVG:lle ja williamille materiaalia työstänyt Joonagraphics, joka vastaa myös Paniikki-nimisestä indie-vaatemerkistä.

Ensimmäinen Universalin alla julkaistu Usko mua -kappale näki päivänvalon viime vuonna.

Uuden aallon hiphoppia ja melodista poppia yhdistelevä artisti on edellisen sinkun jälkeen palannut musiikintekoon. Vastikään biisileirille lähtenyt artisti lähettikin terveisiä omaleimaisella tyylillään ja lupailee tälle vuodelle enemmän musiikkia ja vähemmän pettymyksiä.

– Täs on Rögsä moi! Tehtiin Roopen äitin kodinhoitohuoneessa tällänen menevä laulu. Ku kuuntelet tän biisin ni tiiät mitä mulle kuuluu. Tänä vuonna enemmän musaa ja vähemmän pettymyksiä. Terveisin Anton!

Tuoreimman tänä perjantaina julkaistun kappaleen voit kuunnella alta.