”Jumaleissön se on Kalevacation” – Kinoksen ja Tiedemiehen projektissa mukana yllärinimi

Elokuvamaisen projektin kolmas osa on saanut alkunsa.

Kolmas kerta toden sanoo vai miten se nyt menee. Monen suomiräppärin lempiräppäri Kalle Kinos on kuitenkin nyt yhden askeleen edempänä uutta Kalevacation 3 -levyä eli tie jatkuu niin kuin Kinos sanoisi, Flegmaatikot-yhtyeestä tutun Tiedemiehen kanssa, tietenkin.

Ensimmäiseen julkaistuun sinkkuun eli T.O.L.E. -biisin biittiin on haettu fiiliksiä ja meininkiä 90-luvulta sekä 2000-luvun alusta yksinkertaisella soul-loopilla luoden haikeaa ja reflektoivaa tunnelmaa. Kalevacation-levysarjan työstäminen jatkuu jo aiemmin hyväksi todetulla konseptilla.

– Akronyymi tulee sanoista ‘Tappio Opettaa Luovutus Ei’. Edelleen ollaan nojattu tän meiän bändin hyväks havaittuun konseptiin eli tehty elokuvallista, samplepainotteista rap-musaa tosi impro-vibellä. Soundillisesti tää on ehkä hieman smuutimpi kun aiemmat ja menee enemmän bay area/cali-soundin puolelle. Kuitenkin rosoisempia ja rumempiakin saundeja löytyy, ei hätää, kertoo Kinos tiedotteessa.

Levyprosessin tekoon osallistuu tällä kertaa poikkeuksellisesti Kinoksen ja Tiedemiehen lisäksi myös Parkano, joka on tunnettu aiemmin nimillä Supersankari ja Tupla-S. Tamperelaista hiphoppia opiskelleet tunnistavat varmasti nimen, mutta muille kerrottakoon, että artisti oli aikaisemmin 2000-luvun alussa vaikuttaneessa Maajoukkue-yhtyeessä. Samassa jengissä vaikutti Kinoksen ja Tiedemiehen lisäksi alun perin myös Leijonamieli, Spesialisti ja Timsi.

Maajoukkue-aikojen jälkeen Parkanoa ei ole kuultu mikissä miltei ollenkaan lukuunottamatta yksittäisiä fiittejä. Vuonna 2003 ilmestyneen Liian Kuumaa Käsitellä -omakustannelevyn jälkeen Kinoksen ja Parkanon yhteismeininkiä ollaan kuitenkin monesta suunnasta toivottu ja tämä levy tuleekin olemaan lähimpänä duon reunionia.

Yhteisestä levynteosta teasattiin jo useita viikkoja sitten Instagramissa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @kinos931

Tulevan EP-levyn päivämäärää ei vielä ole tiedossa, mutta kaikki merkit kuitenkin viittaisivat siihen, että kolmas osa julkaistaan kahden vuoden päästä edeltäjästään. Kinos paljastaa lisäksi, että saagaa jatkavalla platalla tullaan kuulemaan myös vierailevia artisteja. Edellisellä Kalevacation 2 -levyllä mukana oli Bon Vivant -levyä työstävä Silkinpehmee sekä myös Flegmaatikkojen Spesialisti.

Uuden kappaleen musiikkivideo on kuvattu Kinoksen entisellä koululla.

– T.O.L.E.-kappaleen filkka on kuvattu mun entisen koulun liikuntasalissa, joka on myös mun korisjengin Pyrinnön kotisali. Iso kiitos GM Elisa Hakaselle, joka jeesi meitä valtavasti, vaikka pyörittää isoa urheiluorganisaatiota. Ideoimassa kässäriä oli myös big homie Tuomas Vuorensola.

Katso tuoreen sinkun musavideo alta ja muista, että tappio opettaa, luovutus ei.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.