Universal Musicille sainattu artistitulokas Dreas julkaisi ensimmäisen singlensä

Samuli Vienola

Laulajaa on aikaisemmin kuultu feattaamassa parilla kappaleella.

Raikasta r&b-vivahteista poppia työstävä Dreas julkaisi ensimmäisen soolouransa singlen, joka kantaa nimeä Historiaa. Uraansa aloitteleva artistilupaus nimeää musiikillisiksi esikuvikseen muun muassa yhdysvaltalaisartistit Khalidin ja Anderson .Paakin, joista saadut vaikutteet kuuluvat selkeästi hänen tuotannossaan.

Aikaisemmin tuoretta artistia ollaan kuultu muun muassa Nightshift-tuottajakaksikon kultaa striimanneella Kivullisii-kappaleella, jossa mukana oli myös Pyhimys ja ibe. Lisäksi Dreas vieraili YleX:n Läpimurto-listalle tänä vuonna valitun ez:n Kielletty-singlellä vuonna 2021.

Debyyttisingleä on artistin lisäksi ollut työstämässä myös Joonas Laaksoharju, joka tunnetaan muun muassa kotimaisen Viewin tuotannosta. Fiilis juuri julkaistusta kappaleesta on Dreasilla positiivinen.

– Erittäin hyvä fiilis nyt kun eka sinkku on ulkona ja sellanen fiilis, et alan löytää mun omaa soundii monien satojen demojen jälkeen. Viel on kuitenkin paljon löydettävää ja kehitettävää, hän pohtii.

Singlen luomisprosessi sujui artistilta hyvässä flow-tilassa yhdessä Laaksoharjun kanssa.

– Mulla on tosi hyvä tiimi kenen kanssa tehdä töitä ja pakko ihan erikseen mainita vielä Joonas, joka tuotti tän biisin. Kun Joonas alko tekee biittii niin siinä samalla mä kirjottelin mun sen hetkisiä aatteita. Olin just eronnut, nii päätin lähtee siitä kirjottamaan, loppu tulikin sit aika helposti.

Lisää musiikkia Dreasilta tullaan kuulemaan viimeistään loppukesästä.

– Vois sanoo että genreltään aika saman tyylistä kun tää single, mut muuten aika erilainen projekti. Loput pohdinnat jätän kuuntelijoiden korviin, koska koen että biisi kertoo itsessään enemmän kuin tuhat sanaa!

Omiin vahvuuksiinsa Dreas kuvailee kuuluvan laulamisen lisäksi myös kirjoittamisen sekä melodiat.

– En pystytä muuria sen eteen mitä mä teen. Koitan mahollisimman luonnollisesti lähestyy musiikkii fiiliksen kautta ja luoda yliajattelematta liikaa lopputulosta prosessin aikana. Koen kans et mun vahvuuksiin kuuluu kirjoittaminen ja melodiat, hän toteaa.

Nappaa Historiaa kuunteluun tästä: