Turkulainen hiphop-pioneeri Chydeone julkaisee uuden albumin

Mikaela Sundqvist

Levystä on tulossa myös pidempi Bandcamp-versio.

1980-luvulta lähtien hiphop-ympyröissä vaikuttanut Chydeone jatkaa oman julkaisukataloginsa laajentamista. Tuleva AAA-niminen kokonaisuus on pitkän uran kulttuurin parissa tehneen Turku-OG:n neljäs sooloalbumi.

Ritarikunta teki vuosien hiljaiselon jälkeen paluun vuonna 2017 ja comeback huipentui Överdogin kautta loppukesästä 2020 ilmestyneeseen Pitää rakastaa -albumiin. Samoihin aikoihin ryhmän toisen MC:n uusi soolo alkoi hakea muotoaan tekijänsä päässä.

– En sinänsä halunnut mitään irtiottoa aiemmin vedetyistä tyyleistä, mutta aika erilainen tästä tuli. Levyn työnimi oli pitkään PRPR, ajatuksena lyhyt muoto peribrittiläisestä ”proper”-ilmauksesta. Kyllä tää valmiinakin ihan proper on, Chydeone kertoo tiedotteessa.

Pitkäsoiton tuotannosta vastaavat Ritarikunta-jäsenet Jesse J ja Chuck Main sekä Chyden kanssa koko projektin lankoja käsissään pitänyt Sattalite. Levyn päätösraidalla kuullaan Sattaliten ohella kansainväliseen suosioon nousseen chillhop-artisti Monman kädenjälkeä.

– Aikaansa tää sisällöllään ja soundeillaan totta kai peilaa, en mä koskaan ole täysin osannu ryhtyä räppiteatteriin tai larppaukseen, vaikka olen niitäkin tapoja tietty kokeillut. Sinänsä mitään suurta sanomallista suunnitelmaa ei oo ollu. Se on kuitenkin selvää, että ihan koko kansan iskelmää tää ei ole – kuten ehkä eniten toistaseks loopatulla Mä en o sulle -sinkullaki jo todettiin.

Mä en o sulle -kappaleen lisäksi levyltä on jo aiemmin julkaistu singlet Painopiste, Ne meinaa samaa ja Melatoniinii (Sulkee tän pois). Kokonaisuudessaan albumi ilmestyy perjantaina 11. maaliskuuta.

Bandcampissa levystä on ennakkomyynnissä laajennettu versio, johon kuuluu kaksi eksklusiivista bonusbiisiä. Kannen ja kappalelistan näet alta.

1. Nähny merkityksii
2. Tulee viel se
3. AAA
4. Painopiste
5. Melatoniinii (Sulkee tän pois)
6. Hymyyn varaus
7. Ne meinaa samaa
8. Mä en o sulle
9. Totuus on
10. Arvostelukappale (Bandcamp bonus)
11. NYK (Bandcamp bonus)