Uuden singlen julkaissut Valma vaiheilee vielä hetken, mutta ei oman artistiuransa suhteen

Joonas Fagerholm

Valma flowaa vaiheilusta kuin kokeneempikin tekijä.

Helsinkiläisen rap-artisti Valman vasta käynnistyneellä uralla on tapahtunut paljon suhteellisen lyhyessä ajassa. Tulokkaan debyyttisingle on saanut tasan kuukausi julkaisunsa jälkeen seuraajan, minkä lisäksi Valma on julkaisujen välissä päässyt kokeilemaan esiintymistä livenä.

Valma oli hiukan ennen Rolling Records -diiliään soittanut demojaan tuottaja-DJ Loasteezelle, joka tunnetaan myös tapahtumajärjestäjänä. Vaikka kaksikko ei ole toistaiseksi tehnyt yhteistyötä, niin kontakti poiki Valmalle hänen ensimmäisen keikkansa työmyyrän järjestämään tapahtumaan.

– Oon esiintynyt viimeks ala-asteen kevätjuhlassa ja nyt heti seuraavaks 17 vuotta myöhemmin mua pyydettiin On The Rocksiin. Teki mieli sanoo etten uskalla ja taisin aluks sanookkin niin. Mut onneks lopulta uskalsin, jännitti niin hitosti etten tiiä muistinko hengittää koko päivänä. Mut selvisin ja oli niin siistiä, Valma fiilistelee.

Toistaiseksi Valmalle ei ole lukossa muita keikkoja. Nälkä live-esiintymiseen on kuitenkin syttynyt.

– Ootan innolla, et pääsis vetää lisää livee.

Valma avasi illan Loasteezen järjestämässä tapahtumassa, jonka muut esiintyjät olivat Silkinpehmee ja Juno.

Niko Tuppurainen

Heti ensimmäisellä keikallaan vakuuttanut Valma esitti debyyttisinglensä lisäksi toisenkin kappaleen nimeltä Huijarisyndrooma. Kakkossingleksi se ei kuitenkaan valikoitunut: tuore sinkkulohkaisu on nimeltään Kyl salee, jonka tuotannosta vastaa edellisen tapaan tuottajaduo Äänet Käskee.

Kyl salee on Valman Massii ja maailmanrauhaa -debyyttisinglestä poiketen nopeatempoinen rap-bängeri tarttuvalla koukulla ja funkahtavalla biitillä. Lyömättömien ohjelmassa YleX:n taajuudella ennakkoon radiosoitossa olleen biisin sanoitukset käsittelevät vaiheilua.

– Biisi sai inspiraationsa siitä, kun huomasin et vastaan usein kutsuihin ”kyl salee”, joka jättää varaa myös poisjäämiselle jos ei huvitakaan ilmestyä paikalle. Toi on varmasti tosi ärsyttävää mun kavereille, oon pahoillani siitä. Viihdyn himassa ja omas rauhassa, mut harmittaa jos mua ei ees kutsuta et voisin sit ite tehä sen päätöksen jättää menemättä, Valma avaa.

Vaiheilulifestylestään huolimatta Valman artistiuran aloitus on ollut ainakin ulospäin kaikkea muuta kuin vaiheilua. Videonakin julkaistava seuraava single on jo päätetty ja loppuvuodelle kaavailtu debyyttialbumi En tunne ketään on enää muutamia fiittejä vaille valmis.

Kuuntele Kyl salee alta. Lyriikat näet Klangin lyriikkaosiosta.