Tuoretta kotimaista räppiä Tampereelta – Badun & Habsonin BlockStar-mixtape ulkona

Artistien aikaisimmat julkaisut löytyvät vuodelta 2022.
Joni Martikainen

Artistit ovat julkaisseet musiikkia myös sooloesiintyjinä, mutta ovat tulleet tunnetuksi enimmäkseen duona.

Viime aikoina nosteessa olleet tamperelaisräppärit Badu ja Habson julkaisivat uuden yhteisprojektinsa viime perjantaina nimellä BlockStar, joka luo uusia rajoja kotimaisessa räpissä monipuolisella tuotannollaan ja moderneilla melodioillaan. Levyllä vierailee useita artisteja, joihin lukeutuvat Ato, A.J., KJ ja Milly SL. Duo on julkaissut aiemminkin kappaleita yhdessä, esimerkiksi Fast Whip ja 5 Bämää, joista jälkimmäinen on vaikuttavasti kerännyt yli 500 000 kuuntelukertaa Spotify-palvelussa.

Mixtapella kuullaan enimmäkseen pehmeää harmonisointia ja sulavaa rytmitystä moderneilla taustoilla, mutta duo osoittaa vaihtelevuuttaan soundissaan esimerkiksi kappaleissa Intro, Uus ja Blockstar Party. Tuotanto liikkuu perinteisestä Atlantan trapista synkemmän modernin rage rapin alamaailmaan ja vierailee myös dancehall-tunnelmissa.

Kaksikko on noussut nopeasti esille paikallisessa Tampereen skenessä esiintymällä tunnetussa Mandem Fridays -tapahtumassa, jossa on vieraillut monia muita tunnettuja kotimaisia räppäreitä, muun muassa Averagekidluke, Kerza, VJ, Sexmane ja Lewi. Co-sign on tullut myös kotikaupungin suurimmalta nimeltä, kun Fabe vieraili Habsonin julkaisemassa TikTok-videossa ennen projektin julkaisua.

Levyltä löytyy jo ennestään julkaistu kappale Virus, mutta muuten kuuntelijat saavat 11 uutta julkaisua duolta. Mixtape on suunnannäyttäjä uuden sukupolven suomiräpille modernilla soundillaan sekä suomen- ja englanninkielten yhdistämisellä. Projekti linkitetty alle kuunneltavaksi.