Australiaan muuttanut musiikkituottaja Matara valmistelee tuottajalevyään – ensimmäisellä singlellä mukana Juno ja One Ghost

Matara esittelee sampleriaan pidellen siitä kaksin käsin kiinni.
Matara oli aikoinaan mukana työstämässä muun muassa Ruudolfin ensimmäistä studioalbumia, Doupeimmat Jumala seivaa.

Tuottajalevyllä ensimmäisenä ääneen pääsivät Mataran talliin kuuluvat artistit.

Suomesta ulkomaille muuttanut musiikkituottaja Matara eli Vesa Matara on ottanut askeleen takaisin Suomea kohti julkaisemalla Ei Oo Easy Living -singlen, joka on ensimmäinen maistiainen musiikkialan monitaiturin tulevalta tuottajalevyltä.

Yhdysvaltojen kautta Australiaan asettuneen tuottajan levyn ensimmäisellä singlellä kuullaan Mataran manageroimat räppärit, Juno ja suomenamerikkalainen One Ghost. Artistit räppäävät kappaleella vaikeista lähtökohdistaan ja rohkaisevat uutta sukupolvea valitsemaan paremman polun.

Tuoreen biisin tuotanto vie kuulijan heti ensitahdeista lähtien hiphopin ytimeen, 90-luvun New Yorkin kaduille, yhdistäen Mataran monipuolisen taustan ja intohimon musiikkiin.

– Rap tuli mukaan elämään 12-13-vuotiaana, ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Musta rytmimusiikki on aina ollut lähellä sydäntäni, ja erityisesti rap, soul, ja R&B ovat ohjailleet musiikkimakuani, Matara kertoo.

Eri artistinimellä jo vuonna 2007 Suomen kärkisijoilla viihtynyt konkari muistetaan myös entisen Spin FM -radiokanavan perustajana. Tuleva tuottajalevy onkin saanut inspiraatiota Mataran monipuolisista musiikkialan kokemuksista.

– Olen pitkän linjan musatuottaja, biisinkirjoittaja, manageri, DJ ja musa-alan sarjayrittäjä. Tämä tuottajalevy on saanut kipinänsä, kun olen päässyt tekemään töitä satojen erilaisten ja eri genrejä edustavien artistien kanssa.

Poiminnaksi Mataran monipuolisesta menneisyydestä erottautuu yhteistyö musiikkiuran lopettaneen Ruudolfin kanssa.

– Olin aikoinaan myös mukana tekemässä Ruudolfin Doupeimmat Jumala seivaa -levyä, jota osittain nauhoitettiin mun makuuhuoneessa. Rudyn kanssa myös jonnin verran keikkailtiin yhdessä ja muistoissa on edelleen villi levynjulkkarikeikka Mocambossa, jossa valtava määrä halukkaita jäi kadulle nuolemaan näppejään.

Viimeisimpänä paalumerkkinä vuonna 2022 Matara oli ehdolla vuoden country-tuottajaksi Australian Grammy-gaalassa (Aria Awards) ja sai myös kaksi Golden Guitar -ehdokkuutta Australian listaykkösen saavuttaneesta levystään countrytähti Adam Brandille.

Nyt Matara avaa syitä uuden suunnan ottamiselle musiikkiurallaan:

– Hinku esiintymislavoille ei ole yhtä kova kuin nuorena, mutta rakastan musiikin tuottamista ja biisien kirjoittamista sekä uusien artistien kehittämistä. Ei Oo Easy Living oli täydellinen käynnistys tälle projektille kun pääsin julkaisemaan kunnon ysärivaikutteisin Nyki-biisin oman tallin räppäreiden kanssa, Matara kuvaa uuden singlen merkitystä.

Tuottajalevy ei ole kuitenkaan vielä hiottu loppuun ja projektilta löytyy vielä avoimia paikkoja.

– Suomesta mukaan levylle toivoisin saavani vanhan koulukunnan legendoja rap-musiikin puolelta ja myös uusia 2020-vuoden jälkeen breikanneita artisteja. Olen tuoreeltani perustanut tänne Australiaan uuden levy-yhtiön ja Suomessa meillä yhteistyökumppanina toimii Sony Music.