Tulokasartisti SAFIRA tarjoaa tuoreella videollaan nostalgiaa 1990- ja 2000-lukujen lapsille

Alexander Richardson

Monspin mixtapella julkaistu Tuhat kipinää sai musiikkivideon.

Indieartisti SAFIRA on julkaissut visuaalit kappaleelleen Tuhat kipinää. Itse biisi ilmestyi jo tammikuussa osana Monspin toista bootcamp-mixtapea ja se toimi kokonaisuuden fokusraitana.

SAFIRA kertoo lähteneensä tekemään ihastumisesta ja kokeilunhalusta kertovan kappaleen videota ystäviensä kanssa helmikuussa. Projekti toteutettiin alusta loppuun omakustanteisesti.

– Meillä kaikilla oli heti aika sama visio siitä millaiset visuaalit halutaan biisille, SAFIRA kertoo.

Kuvaajana musiikkivideolla toimi briteissä elokuvien tekemistä ja tuotantoa opiskellut Alexander Richardson. Ohjauksesta taas huolehti Aalto-yliopistossa elokuvaohjaajaksi opiskeleva Yasmin Najjar.

Najjarin mielestä teos nostalgisoi freesillä tavalla. Hän uskoo että se resonoi etenkin 1990- ja 2000-luvuilla syntyneille.

– Tekeminen oli tosi orgaanista ja helppoa koska meillä muodostui tosi nopeasti yhteinen näkemys estetiikasta varmaan siksi että ollaan kaikki eletty sitä Hannah Hontanan ja Katy Perryn peakkiä! Oli hauska tuoda sitä värimaailmaa ja estetiikkaa räppivideoon. Se toimii erottuen joukosta edukseen, ohjaaja sanoo.

Espoolaiselle artistitulokkaalle projekti tuntuu todella tärkeältä ennen kaikkea siksi että se on hänen oman kaveriporukkansa kädenjälkeä. Mukana oli myös yhteistyökumppaneina Kitty’s Milkshake Bar, Helsinki Hair Salon ja Nail for you by Viki.

– Musta on tosi upeeta että ympärillä on niin lahjakkaita ihmisiä että saatiin yhdessä luotua näin upea kokonaisuus, SAFIRA kiittelee.

Omaa ilmettä videolle tuovat esimerkiksi kustomoidut vaatteet, joita tullaan näkemään tulokasartistin päällä myös tulevilla keikoilla. Niitä hänelle ovat tehneet videon vaatteista vastannut Melissa Määttä sekä Roosa Högbacka, joka tekee kaikenlaista muutakin taidetta.

Lisäksi kiitosta saavat videolla näyttelemässä olleet Noel Ramsey ja Pablo Ounaskari. Tiimi ei olisi artistin mukaan voinut olla parempi.

– Musta on tosi tärkeää tehdä töitä läheisten kanssa, sillä sitä kautta pysyy lähellä itseään ja pitää homman aitona.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.