Silkinpehmeen ja Valman single kommentoi avaruusturismia

Joonas Fagerholm

Ylisukupolvinen yhteistyö on myös kunnianosoitus 1990-luvun instrumentaalihiphopille. 

Suomalaisen hiphopin pioneereihin lukeutuvalla Silkinpehmeellä ja ensimmäisen vuoden rap-tulokas Valmalla on tekeillä yhteinen EP, kuten uutisoimme aiemmin. Kauaa ensimmäistä lohkaisua siltä ei jouduttu odottelemaan, sillä kaksikon ensimmäinen yhteisjulkaisu on jo ulkona.

Lumienkelit-nimisen kappaleen inspiraationa on toiminut avaruusturismi, jonka saralla miljardöörit Elon Musk ja Jeff Bezos ovat nokitelleet kilpaa toisiaan viime vuosina. Vaikka biisin innoittanut teema on todella korkealentoinen, on Silkinpehmeen ja Valman lähestymistapa aiheeseen maanläheinen.

”Kappale syntyi siitä absurdista tunteesta, kun katsoo uutisista rahaeliitin turistimatkoja avaruuteen, samalla kun 80 % maailman väestöstä ei ole koskaan matkustanut edes lentokoneessa. Nuoruuden naiivi usko tulevaisuuteen on sulanut kuin hankeen muovatut lumienkelit, ja nyt Silkinpehmee ja Valma makaavat sulavassa lumessa tuijottamassa tähtiin. Ehkä siellä jossain ylhäällä joku katsoo takaisin SpaceX-aluksen ikkunasta. Sieltä käsin tavallisen ihmisen ongelmat näyttävät varmaan pieniltä”, tiedotteessa summataan.

Lisäksi Äänet Käskee -duon tuottama chilli mutta tunnelmaltaan iso biisi muistuttaa siitä, kuinka lohtu löytyy joskus läheltä. Luureihin voi esimerkiksi aina laittaa soimaan ysäri-triphopin helmiä kuten Nightmares On Waxin Smoker’s Delightin, joka saa kertosäkeessä ansaitsemansa propsit.

Kuuntele Lumienkelit alta. Lyriikat näet Klangin lyriikkaosiosta.