Albumiaan viimeistelevän costeen tuore sinkku omaa monelle samaistuttavan tarinan

Vihtori Valkama

Varsinais-Suomesta kotoisin oleva muusikko laulaa suhteiden kiemuroista.

Varsinais-Suomesta kotoisin oleva costee, oikealta nimeltään Jussi Tiainen on tullut osalle tutuksi Sima-yhtyeen toisena jäsenenä. Warner Musicille levyttävä artisti julkaisi vuonna 2019 esikoisalbuminsa, joka striimasi platinaa ja sai samaisena vuonna Emma ehdokkuuden Vuoden tulokkaana. Musiikillaan laulaja-lauluntekijä haluaa normalisoida myös miesten herkkyyden ja tunteikkuuden. Kaikilla on oikeus itkeä ja tuntea pahaa oloa joutumatta kritisoiduksi.

Uusi single Älä pyydä mua takas enää on tehty yhdessä Heviteemun sekä costeen isoveljen Mikko Tiaisen kanssa, jotka toimivat kappaleessa tuottajina.

Kappale omaa muusikolle tunnusomaisen tummanpuhuvan ja pop-koukkuja omaavan tyylin. Inspiraatiotaan laulaja ammentaa omasta elämästään.

– Kai täs on tavallaan koottuna yksittäisiä fiiliksiä, mun kokemuksia muista sekä peilaamista kanssa omaan käyttäytymiseen ja mokiin, hän pohtii.

Sinkku on myös osana loppuvuodesta tulevaa albumia, jolta on tähän mennessä julkaistu muutama kappale.

– Aiemmat tulevan albumin biisit on sellasii hiphop vaikutteisii.  Älä pyydä mua takas enää on ehkä enemmän sitä vanhaa ja tuttuu Costeeta. Loppuvuodest tuleva albumi on näiden tyylien sekotus ja tuntuu niin hyvält päästä julkasee tää sit ajan kanssa, koska työstämiseen on menny suhteellisen kauan aikaa.

Kurkkaa alta myös singlen lyriikkavideo, jonka on tehnyt Lumi Hartikainen ja Jaro Koho.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.