Töis tuo UnoTheActivistin viikonloppuna Suomeen – myös Töis de Pop Up tekee paluun Beyondin tiloihin

Valkoisessa Salissa juhlitaan lauantaina Cledoksen ja Essu12:n synttäreitä.

Töis Squad järjestää viimevuotisen mallin tapaan Cledoksen ja Essu12:n synttäribileet Helsingin Valkoisessa Salissa lauantaina 7. joulukuuta. Tapahtumassa esiintyvät kaksikon ohella IBE, Cavallini & Shrty sekä useita kotimaisia yllätysnimiä.

Tänä vuonna tapahtumaan on saatu vahvistusta myös ulkomailta, sillä pääesiintyjänä nähdään yhdysvaltalainen UnoTheActivist. 23-vuotias Atlannan kasvatti on yksi niistä uuden sukupolven lupauksista, jotka ovat ponnistaneet esiin SoundCloudin kautta ja jotka ovat onnistuneet todistamaan muuntautumiskykynsä.

Muun muassa Lil Waynea ja Outkastia kuunnellen varttunut ja ensimmäisen mixtapensa vuonna 2015 julkaissut artisti on työskennellyt uransa aikana useiden isojen nimien kanssa. Hänen varhaisimpiin projekteihinsa kuului ryhmä nimeltä TFZ, jossa oli mukana hänen serkkunsa Playboi Carti. Muihin UnoTheActivistin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat esimerkiksi Trippie Redd sekä Suomessakin taannoin keikkaillut Rich The Kid.

Cledoksen ja Essu12:n mielestä UnoTheActivist on todella aliarvostettu artisti, jonka vaikutusta nykyajan trap-soundiin ei kannata vähätellä. Samoilla linjoilla on moni muukin: alkuvuodesta 2018 UnoTheActivist huomioitiin Complexin aliarvostetuimpien artistien listauksessa.

Omaa tyyliään UnoTheActivist ei halua lokeroida sen enempää, mikä on yksi yhdistävä piirre atlantalaisartistin ja Töis Squadin välillä. Cledos ja Essu12 ovatkin seuranneet itsejulistautuneen nuoren O.G.:n tekemisiä jo pidemmän aikaa.

– Haluttiin bookkaa UnotheActivist koska ollaan kuunneltu sitä jo kauan ennen kuin ite teimme musaa ja ennen kun oltais ees voitu kuvitella oman tapahtuman järjestämistä. Nyt on mahikset siihen ja tuntuu hullult saada se esiintyy meidän omaan iltaan, Cledos ja Essu 12 kommentoivat.

Omaksi suosikikseen UnoTheActivistin tuotannosta Cledos nostaa Yamahan, jossa fiittaa Lil Duke. Kappale on julkaistu Live.Shyne.Die -levyllä, jolta löytyy yhtä lailla Essu12:n suosikkiträkki Fabo.

Ennen Valkoisen Salin tapahtumaa Töis Squadin edustusta nähdään Beyond Cultural Platformin tiloissa, joissa järjestetään ilmainen ja ikärajaton Töis de Pop Up -tapahtuma klo 15-20. Myynnissä on uutta vaatemallistoa ja liveistä vastaavat Cledos, TheoFuego sekä Totoro.sex. Lisäksi paikalla on samaan aikaan venäläisen kultasepän Gludmanan pop up, jossa on mahdollista teetättää grillzit sekä muita koruja.

Vuoden takaisten bileiden tunnelmiin pääset alta Osmonautin tekemällä videolla. Ennakkoliput tulevan viikonlopun bileisiin myy Tiketti.