Timo Pieni Huijaus tekee pyroja pimeään – uudella singlellä fiittaa Elastinen

Samuli Vienola

TPH tarjoaa self helpiä kaurismäkeläisellä twistillä.

Kauan odotetun paluun Kaatunut puu -singlellään tehnyt Timo Pieni Huijaus jatkaa musiikillisesti kunnianhimoisella linjalla. Viimeksi Rekamin Karonkka-albumilla äänessä ollut artisti julkaisee nyt uuden kappaleen nimeltä Pyroja pimeään.

Rekamin albumilla TPH:ta kuultiin pitkästä aikaa yhdessä vanhan yhteistyökumppaninsa Pyhimyksen kanssa. Kaava toistuu tälläkin julkaisulla sitäkin legendaarisemman yhteistyön jatkumolla, sillä mukana on vastikään kuudennen sooloalbuminsa julkaissut Elastinen.

– Kappale kuvastaa oikeastaan katuvan ihmisen viimeistä oljenkortta. Ku on tilanteessa mis on pakko tehdä se valo sinne pimeään vaikka väkisin. Tarina on kerrottu ihmissuhteen muodossa, mut mun mielestä sitä voi peilata kaikkiin hankiliin tilanteisiin elämässä. Sanomahan on loppujen lopuks positiivinen. Yritä. Jaksa. Onnistu. Self helppii, mut kaurismäkeläisellä twistillä, Timo avaa.

Kappaleen tuotannosta vastaa edellisenkin singlen tuottanut Juho Raja. Kertosäkeessä kuullaan yksi harvoista Elastisen laulufeateista – aiemminhan Elastinen on tehnyt vastaavan fiitin todennäköisesti ainoastaan TPH:n uran alkuaikojen Pennist-klassikolla.

Timo Pieni Huijaus on oman projektinsa tekemisen ohella suunnitellut kansia Elastisen viimeaikaisiin julkaisuihin.

Samuli Vienola

Rähinän keulahahmolla ja kolmatta albumiaan valmistelevalla TPH:lla on pitkä yhteinen historia takanaan. TPH toimi vuosikausia tuplaajana Elastisen keikoilla, ja vuonna 2006 kaksikko julkaisi kulttimaineeseen nousseen ja sittemmin nettiin jakoon laitetun E.T.T.E. -mixtapen.

Kiinnostavana yksityiskohtana molempien tuoreilla projekteilla on ollut puihin ja niiden juuriin liittyvä symboliikka vahvasti esillä. Sattumaako?

– Noi visuaaleissa olevat yhtymäkohdat on kyl mun mielestä ollu ihan sattumaa. Tai kai mun alitajunta on voinu punoo niit jotenkin yhteen, mut ei ne ainakaan tarkoituksella liity mitenkään toisiinsa, TPH täsmentää.

Pyroja pimeään julkaistaan perjantaina 11. joulukuuta. Kannen näet alta.