Teemoina euforia ja klubisoundit – Glayden tuo musiikissaan esille soundeja eri genreistä

Felix Bardy

Helsinkiläisartisti keskittyy seuraavaksi julkaisemaan lisää kansainvälisiä biisejä.

Arvaamattomaksi musiikintekijäksi itseään kuvaillut Glayden julkaisi singlen No Pressure, jossa on mukana New Yorkissa asuva pop-artisti ja suurta suosiota Instagramin puolella saanut Miss Madeline.

Glayden on julkaissut ennen nykyistä artistinimeään musiikkia toisella artistinimellä vuoteen 2019 asti ollessaan indielevy-yhtiö below0:n alla, jolloin nimi vaihtui nykyiseen muotoonsa. Monipuolista musiikkia luova artisti kertoo toistuvana teemana olevan omassa musiikissaan muun muassa euforia ja klubimaiset äänimaailmat.

– Mulla muuttuu soundi tosi paljon kokoajan ja kokeillaan jatkuvasti tuoda uusia elementtejä eri genreistä. Mut ehkä toistuvina teemoina mun musassa on euforia ja klubiset soundit. Kuulemma mun vokaalit on myös helposti tunnistettavat, hän pohtii.

Laulajan kansainvälisenä yhteistyönä tehty kappale ei omaa selkeää sanomaa vaan on muodostunut tajunnanvirran mukana. Inspiraationa toimii kaikki uusi ja kiinnostava.

– Mun biisit harvemmin kertoo mistään tietystä asiasta, ne on usein vaan tajunnanvirtaa fiilispohjalta. En oikeen ikinä osaa vastata tohon kysymykseen. Inspiraatioo en yleensä myöskään tietosesti hae, mut katon paljon elokuvia mistä ammennan referenssejä. Etin myös jatkuvasti uutta musaa DJ:nä jonka kautta inspiroidun jatkuvasti kaikesta uudesta ja kiinnostavasta, hän kertoo.

Miss Madeline ja Glayden päätyivät tekemään yhteistyötä toistensa juttujen fiilistelyn kautta. Yhteiset äänityssessarit pidettiin New Yorkissa.

– Miss Madelinen kanssa ollaan filistelty toistemme juttuja jo pitkään. Lähdettiin NYCiin äänittämään toista feattia ja ennen reissua kysyin Madelinelta jos hänkin haluaa sessaroida. No Pressure syntyi NYCissä MFM:n biitin pohjalta.

Seuraavaksi taiteilija keskittyy julkaisemaan lisää kansainvälisiä biisejä. Fiilis uusimmasta julkaisuista on positiivinen ja eteenpäin katsova.

– Fiilis on tosi hyvä, nyt keskitytään seuraavien NYC-biisien julkaisemiseen, hän kertoo.

Nappaa Glaydenin ja Miss Madelinen viime viikolla julkaistu biisi maanantain kuuntelulistalle alta.