Onko tässä vuoden odotetuin ulkomainen levy? Beyoncé julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa kuuteen vuoteen

Carlijn Jacobs

Edellisen albuminsa Destiny’s Child -triosta tuttu artisti julkaisi vuonna 2016.

Vuosi oli 2016, kun edellinen jo silloin odotettu Beyoncén kuudes studioalbumi, Lemonade, julkaistiin. Destiny’s Child -triosta alun perin maailmalle tutuksi tullut R&B-tähti ei kuitenkaan tyhjän panttina siitä asti ole ollut, sillä välissä on koronapandemian lisäksi ollut myös muutama projekti.

Muutaman vuoden aikaisiin Beyoncén tuotoksiin on kuulunut muun muassa Jay Z:n kanssa tehty The Carters -nimen alla julkaistu Everything Is Love -yhteisprojekti, vuoden 2019 Leijonakuningas-elokuvalle tehty The Lion King: The Gift -soundtrack sekä Netflixissä julkaistu musiikkidokumentti Homecoming, josta on kuunneltavissa myös livealbumi.

Nyt ehkäpä vuoden odotetuin albumi RENAISSANCE on julkaistu. Jotakin kautta projekti tosin kerkesi vuotamaan nettiin noin 36 tuntia ennen virallista julkaisua, mutta pääasia, että se on nyt ulkona.

Albumilta julkaistiin etukäteen tämän vuoden kesäkuussa vain yksi single, BREAK MY SOUL, jota on kuunneltu maailmanlaajuisesti jo yli 128 miljoonaa kertaa. Ensimmäisen hittisinkun ovat kirjoittaneet ja tuottaneet Beyoncén itsensä lisäksi The-Dream ja Tricky Stewart, jotka ovat yhdessä samana tiiminä myös tehneet aikaisemman hittikappaleen Single Ladies (Put a Ring on It).

Joillekin tämä single saattoikin jo kuulostaa ensimmäiseltä istumalta tutulta eikä mikään ihme, sillä siinä oli samplattu Robin Stonen ysärihouseklassikkoa Show Me Love.

16 kappaletta sisältävän teoksen huikeaan tuottaja- ja kirjoittajakaartiin lukeutuvat muun muassa The-Dream, Nile Rodgers, Raphael Saadiq, Honey Dijon, Skrillex, Big Freedia ja Grace Jones.

Tiedotteessa kerrotaan, että tuoreen levyn ainutlaatuinen tarkoitus on tarjota musiikkia, joka herättää sielusi ja kannustaa tanssimaan. Se on klubiajan juhla, jolloin kaikki itsensä ulkopuoliseksi tunteneet etsivät toisiaan ja muodostavat vapaudenhakijayhteisön ilmaistakseen itseään luovasti rytmin kautta.

Albuminteosta Beyoncé kertoo seuraavasti:

– Creating this album allowed me a place to dream and to find escape during a scary time for the world. It allowed me to feel free and adventurous in a time when little else was moving. My intention was to create a safe place, a place without judgment. A place to be free of perfectionism and overthinking. A place to scream, release, feel freedom. It was a beautiful journey of exploration.

Anna siis sielusi herätä ja ryhdy rohkeasti tanssimaan! Pistä myös levy samalla pyörimään.