Tavoitteena tehdä merkityksellistä musiikkia – Aaro630 lohkaisi ensimmäisen osan projektiltaan

Sony Musicilla levyttävä artisti tekee musiikkia nyt myös räppigenren ulkopuolelta. 

Viime vuonna kehutun debyyttialbuminsa 630FM julkaissut Aaro630 palaa oman musiikkinsa pariin viime viikolla julkaistun Kulkija maantien -singlen parissa.

Muun muassa Lauri Haavin, Pyrythekidin ja pehmoainon kanssa yhteistyötä tuottajan roolissa tehnyt Aaro halusi uudella biisillään kokeilla astetta aiemmasta tuotannostaan poikkeavaa soundia.

– Mul on nyt ollut sellanen olo, et räppi ei tunnu ihan omalta jutulta tällä hetkellä. Tein tän biisin ekan versen varmaan viime juhannuksen aikoihin, soitin siin pianoo ja huuliharppuu ja oli heti semmoi orgaanisempi meininki aiempaan verrattuna, hän kuvailee.

Inspiraationa artistille ovat toimineet vanha suomirockin artistit. Aaro kertoo hakeneensa inspiraatiota biisillä ja tulevalla projektillaan tämän lisäksi elektronisen musiikin eri genreistä sekä vaihtoehtoisemmasta, tummemmasta alternative rock -soundista.

– Oon kuunnellut paljon Dave Lindholmia, Hectoria ja kaikkia vastaavia. Sit tuli sellanen fiilis, että tätä vibaa haluun tehdä.  Stereotyyppinen melankolinen soundi tuntu täl hetkellä silleen omalta jutulta.

Kappaleen artisti on tuottanut itse. Apukätenä on toiminut Arttu Hirsilä.

Aarolla on suunnitteilla julkaista myös albumi, josta viimeisin single on ensimmäinen lohkaisu.

– En oo ihan varma vielä, että milloin. Loppuvuodesta tai sitten alkuvuodesta. Projektilla tullaan kuulemaan tosi paljon erilaisia juttuja, esimerkiksi rock ja pop musaa ja sit kokeellista elektronista musaa, hän kertoo.

Musiikkiaan artisti kuvailee rehelliseksi ja raa’aksi.

– Mulle on tärkeää ilmaista itseäni raa’asti, rehellisesti ja puhtaasti niin teksteissä kuin musiikissa, vaikka aiheet olis vaikeitakin. Mun musiikissa kuuluu inhimillisyys ja virheet enkä halua tehdä liian kliinistä tai ylituotettua musaa.

Vahvasti jalat maassa oleva artisti kertoo tärkeimpien asioden musiikkiurallaan liittyvän kaikkeen muuhun, kuin pelkästään biisien kuuntelukertoihin ja isoihin keikkoihin.

– Mulle ois tärkeintä, tai mun tavoite on että tekisin merkityksellistä musiikkia. Olisi upeeta, jos voisin biiseilläni auttaa muita vaikka tunteiden käsittelyssä. Kaikki muut asiat tulee sit jos tulee, hän pohtii.

Tuoreella biisillä ja koko albumillaan Aaro haluaa etsiä ja kokeilla jatkuvasti uusia asioita.