Slani julkaisi debyytti-EP:nsä – rohkeutta ja muutosta symboloivoissa teoksessa yhteensä viisi kappaletta

Samuli Vienola

Räppäri teki debyyttinsä viime vuonna Suomen musiikkikentällä.

Viime kesänä kotimaisella hiphop-kentällä debytoinut Slani julkaisi ensimmäisen EP:nsä, joka kantaa nimeä 444. Ensimmäisen kerran artisti kiinnitti kotimaisten musiikkimedioiden huomion viime toukukuussa näyttäytyessään Emma Gaalan punaisella matolla, jonka jälkeen Slanin debyyttisinglensä, myös EP:llä mukana oleva Stacks, julkaistiin noin kuukausi tämän jälkeen.

Viiden kappaleen projektilla ovat mukana debyyttisinglen lisäksi räppärin aikaisemmin julkaistut singlet Ylös alas ja Daddy. Kokonaisuutena EP näyttää tuoreen artistin taitoja räppärinä ja lyriikoiden kuvaillaan päästävän kuulijan artistin henkilökohtaisiin mielenmaisemiin.

– 444 symboloi muun muassa rohkeutta ja muutosta, ja koen, että nämä teemat ovat olleet viime aikoina myös omassa elämässäni vahvasti läsnä.

Tuottajina ovat toimineet artistin itsensä lisäksi Medo, Mikko Koivunen, Akeem ja soolourastaankin tunnettu Brando. Omasta tekemisestään artistilla on itsevarma olo.

– Tällä hetkellä on tosi hyvä ja varma fiilis tehdä omaa juttuani, mutta en kuitenkaan pidä mitään itsestäänselvyytenä. Tähän fiilikseen viitaten halusin nimetä myös ensimmäisen EP:ni. Tulen varmasti tekemään vielä isompiakin projekteja urani aikana, mutta ensimmäinen oma EP on mulle kuitenkin merkityksellinen juttu, hän kertoo tiedotteessa.

EP:n julkaisun jälkeen Slani on aktivoitumassa myös keikkailun suhteen. Tänä vuonna hänet voi nähdä esiintymässä muun muassa Lost In Music -tapahtumassa Tampereella.