Tänään tv:ssä: Poikkeuksellisen onnistunutta N.W.A -leffaa suunniteltiin jo 1990-luvun puolivälissä

Straight Outta Compton -näyttelijät kävelemässä tietä pitkin.
Leffa jakaa saman nimen N.W.A:n esikoisalbumin kanssa.
Universal Pictures

Vuoden 2015 Straight Outta Compton kertoo N.W.A:n tarinan.

Suomen tv-ensi-illassa nähdään tänään Straight Outta Compton, jonka keskiössä on gangsta rap -pioneeriryhmä N.W.A:n tarina. ”Maailman vaarallisimmaksi ryhmäksi” kutsutun kokoonpanon muodostivat Ice Cube, Eazy-E, Dr. Dre, MC Ren ja DJ Yella.

Isoksi hitiksi muodostunutta leffaa suunniteltiin pitkään, sillä Dr. Dre puhui aiheesta jo vuonna 1996 The Source -lehden haastattelussa lähtiessään Death Row’lta. Lopulta myös tuottajamogulin kolmannen albumin Comptonin inspiroinut elokuva sai ensi-iltansa syksyllä 2015.

Draamaelokuvan synopsis kuuluu näin:

”Vuonna 1987 viisi nuorta miestä muutti oman turhautumisensa elämiseen yhdessä Yhdysvaltain vaarallisimmista paikoista brutaalin rehellisiksi riimeiksi, rankoiksi biiteiksi ja musiikiksi josta tuli uuden sukupolven ääniraita. Straight Outta Compton vie katsojat takaisin sinne, mistä kaikki alkoi. Se on tositapahtumiin perustuva elokuva siitä, miten joukko kapinallisia nousi auktoriteetteja vastaan aseinaan vain sanoituksensa, asenteensa ja lahjakkuutensa, ja muodosti maailman vaarallisimman rap-yhtyeen nimeltä N.W.A. Kertoessaan elämästä omilla kulmillaan he tulivat käynnistäneeksi vallankumouksen, jonka vaikutukset tuntuvat yhä tänäkin päivänä.”

Ice Cubea näyttelee hänen poikansa O’Shea Jackson Jr., kun taas Dren ja Eazyn rooleissa kunnostautuvat Corey Hawkins ja Jason Mitchell. Ohjauksesta vastaa F. Gary Gray, joka oli työskennellyt Cuben ja Dren kanssa jo aiemmin elokuvien Friday ja Set It Off yhteydessä. Lisäksi hän on ohjannut It Was a Good Day-, Natural Born Killaz– ja Keep Their Heads Ringin’ -klassikoiden videot.

Straight Outta Compton esitetään TV5:llä perjantaina 5. lokakuuta klo 21. Uusintana elokuva tulee Kutoselta sunnuntaina 10. lokakuuta klo 21 ja TV5:ltä klo 00.40. Katso traileri alta.