Tänään tv:ssä: Beyoncéa ja Eminemiä ohjanneen Antti J. Jokisen draamassa nähdään useita kotimaisia rap-nimiä

Pahan kukat on Junon ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa elokuvarooli.
Solar Films

Pahan kukat saa tv-ensi-iltansa Subilla.

Sub esittää tänään syksyllä 2016 ensi-iltansa saaneen draamaelokuvan Pahan kukat, joka voitti samana vuonna parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Antti J. Jokisen ohjaaman elokuvan rooleissa nähdään muun muassa rap-artistit Juno, Mikael Gabriel ja Gracias.

”Katu-uskottavaksi jengidraamaksi” luonnehditun filkan synopsis kuuluu näin: ”Pahan kukat on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa. Elokuvan keskeinen hahmo on 14-vuotias Sipe, jonka koskettava suhde velipuoleensa ja vanhempiinsa muodostaa tarinan ytimen. Uhka poreilee pinnan alla koko ajan, kunnes levottomuudet purkautuvat väkivaltaisuuksiin ja mellakoihin – kohtalokkain seurauksin.”

Leffa on East Carolinan yliopistosta huippuarvosanoin valmistuneen Jokisen neljäs pitkä elokuva. Ennen vuoden 2011 Resident-esikoiselokuvaansa Jokinen oli jo tunnettu tekijä alallaan, sillä hän oli ohjannut useita musiikkivideoita maailmanlaajuisesti tunnetuille artisteille.

Ohjaajan portfoliosta löytyykin nimiä kuten Beyoncé, Missy Elliott ja Royce Da 5’9″. Jokisen Royce Da 5’9″:lle ohjaamalla Rock City -videolla oli mukana myös detroitilaisartistin Bad Meets Evil -aisapari Eminem. Kotimaisista urbaanin musiikin artisteista samasta portfoliosta löytyy ainakin Redrama, jonka Street Music -video on Jokisen ohjaama.

Redraman läheinen yhteistyökumppani Paleface teki Jokisen katudraamalle tunnuskappaleen Palamaan (Pahan kukat), josta julkaistiin myöhemmin remix Oden, Asan, Kuben ja Alamaan kanssa. Taustastaan huolimatta Jokinen ei kuitenkaan itse ohjannut tunnuskappaleen musiikkivideota, vaan luovutti sen kohdalla ohjaajan penkin JUGIX2:lle.

Pahan kukat esitetään kanavalla klo 21. Tsekkaa traileri alta.