Paleface lukee vihapuhetta – miten artisti suhtautuu nettikommentteihin?

Paleface on jo tottunut saamaan osansa Internetin vihapuheesta.
Taito Kawata

Palefacen uusi kappale leikittelee artistin julkisuuskuvalla.

Paleface on julkaissut uuden kappaleen Surun suuren sieluun sain, jolla vierailee folk-yhtye Petty Pilgrims. Royal Mint Recordsin toimesta myös vinyylille painettava single enteilee pitkän linjan tekijän uutta EP:tä, joka julkaistaan toukokuussa Sony Musicin kautta.

Paleface luonnehtii kappaletta bluegrass-henkiseksi stygeksi, jossa on latotanssimeininki. Samalla kappale leikittelee artistin julkisuuskuvalla. Palefacen mielestä toisinaan kannattaa tietoisesti pyrkiä pysymään valon puolella, ettei huku kaikkiin epäkohtiin ja negatiivisuuteen.

Kappaleen inspiroimana Paleface laitettiin kameran eteen lukemaan itsestään kirjoitettuja kielteisiä kommentteja Jodelista ja netin keskustelupalstoilta. Saako niistä irti mitään positiivista, jos oikein etsimällä etsii?

Paleface on keväällä ajankohtainen EP:nsä lisäksi muidenkin projektiensa tiimoilta. Kaikkia niistä ei ole vielä edes julkistettu, mutta luvassa on muun muassa jatkoa artistin aiemmille yhteistyökuvioille.

Esimerkiksi Food for the Gods -yhteistyökumppaninsa Matren kanssa Palefacella on tekeillä uutta musiikkia. Toistaiseksi kaksikon tuoreelle materiaalille ei ole tiedossa julkaisuajankohtaa.

Lisäksi suomalaisen hiphopin moniottelijalta on tiedossa pari todellista kulttuuritekoa. Yksi sellainen on toukokuussa julkaistava Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja, joka on ensimmäinen kotimainen räppien kirjoittamiseen ja räppäämisen tekniikkaan pureutuva opaskirja.

Paleface on haastatellut kirjaan yli 70 suomalaisen rap-kentän tekijää ja vaikuttajaa, jotka ovat listattuna aiemmassa uutisessamme aiheesta. Kirjan kannen on suunnitellut graffitiartisti EGS, jonka kädenjälkeä on myös tällä viikolla Klangin haastattelussa olleen WYK:n uusi logo.

https://www.instagram.com/p/BudfWE3FmbK/

Lisätietoa Palefacen muista projekteista on lupa odotella lähiaikoina. Kuuntele Surun suuren sieluun sain alta.