Tänä vuonna kuusen alta löytyy työmyyrä ja kaverit

Mikke Strandberg

Loasteezen tuottajaprojekti ilmestyy jouluna.

Suomalaisen hiphopin yksi ja ainoa työmyyrä™ on saanut ensimmäisen tuottajalevynsä valmiiksi. Loasteezen 11 raidan mittaisella & Friends -debyyttialbumilla kuullaan nimensä mukaisesti tuottaja-DJ:n kavereita hänen biiteillään.

Projektilta on aiemmin julkaistu singleinä Sairas T:n Ei hätää, Painajaisen Insomnia, Stepan ja Mactopiaksen Unelmista totta sekä viimeisimpänä Junon Nostalgiaa. Muita vierailijoita ovat Eino Antiwäkki, Köyhä Jonne, MC Kajo, Seksikäs-Suklaa sekä todennäköisesti eniten uteliaisuutta ennakkoon kappaleensa nimellä herättävä Julma H.

– Levy on raaka ja sensuroimaton. Mä esittelen omia taitojani biiteissä ja scratcheissä samalla kun räppärit pistää parastaan mikeissä. Oon koittanu tehä sellasen levyn mitä ite kuuntelisin, Steezy avaa.

Moni yhdistää Loasteezen nimen helposti ysärihenkiseen boom bap -soundiin, mutta ihan pelkästään sitä itseään platta ei tule olemaan. Tuottajan mukaan vaikutteita on otettu 1990-luvulta tähän päivään asti.

– Pääasia et biitit potkii ja räpit on tiukat.

Kokonaisuus julkaistaan Mörssi Recordsin kautta joulupäivänä 25. joulukuuta. Levystä on tulossa myös 250 kappaleen rajoitettu vinyylipainos, josta vastaa Rolling Records.

01. Seksikäs-Suklaa intro
02. Älä syytä mua (ft. Köyhä Jonne)
03. Insomnia (ft. Painajainen)
04. Unelmista totta (ft. Stepa, Mactopias)
05. Seksikäs-Suklaa skit
06. Eino Was Here (ft. Eino Antiwäkki)
07. Pelinhallintaa (ft. Kajo)
08. Funkiest, Basso & Monsp (ft. Julma H)
09. Nostalgiaa (ft. Juno)
10. Ei hätää (ft. Sairas T)
11. Seksikäs-Suklaa outro