Tämän hetken kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva Rosa Coste kiinnitettiin PME Recordsille

Milja Laakso

Rovaniemeläisen r’n’b-artistin uusi single tulee ulos viikon päästä.

Heti esikoisjulkaisullaan vakuuttanut tulokasartisti Rosa Coste on allekirjoittanut levytyssopimuksen. Modernia suomenkielistä r’n’b:tä tekevän artistilupauksen julkaisuista huolehtii tästä eteenpäin PME Records.

Kovatahtoinen kirjoittaja ja rento esiintyjä herätti osaamisellaan nopeasti useammankin levy-yhtiön kiinnostuksen. PME:lle hän kertoo päätyneensä siksi, ettei neutraalilla lähestymistavalla erottunut indielevymerkki yrittänyt myydä olemattomia unelmia.

– Siellä oltiin aidosti kiinnostuneita minusta, mutta sitäkin tärkeämpänä siitä porukasta taustalla, jonka kanssa tätä teen. PME tuntui tosi nopeasti omalta ja ootan innolla mitä tulevaisuus tuo, Rosa Coste kertoo.

Rosa Costen ensimmäinen julkaisu PME:llä on Kesken, joka julkaistaan perjantaina 27. elokuuta. Tulokas kuvailee singleä letkeäksi afrobeat-henkiseksi kappaleeksi, joka syntyi yhdeltä istumalta ja tuntui heti hyvältä.

– Leikiteltiin KähinäPaten kanssa biisillä jonkin aikaa ja sain melko nopeaa punasen langan biisin teemasta. Me ollaan kaikki kesken, eikä aina tarvi tietää mihin ollaan menossa.

Kappale on osa artistin tulevaa ole varovainen -EP:tä, jonka julkaisu tapahtuu syksyllä. Rosa Costen mukaan levy-yhtiö ei ole vaikuttanut projektin sisältöön millään tavalla, sillä kaikki on tehty Kähinän studiolla niin kuin aiemminkin.

– On ne välillä kyselly tarvitaanko jeesiä ja että miten menee, mutta pääosin jatkettu hommia samallai ko ennenki!

Rosa Costelle alkanut viikonloppu on sainauksen julkistamisen lisäksi muutenkin iso, sillä artisti heittää sunnuntaina ensimmäisen festarikeikkansa. Keikkakaupunkina toimii hänen oman kotipaikkakuntansa Rovaniemi ja tapahtumana Simerock.

– Minusta on kiva alottaa sieltä, mistä kaikki on lähteny liikkeelle. Ihanaa että päästään toteuttamaan tämä. Rollossa saa makian tarttumapinnan yleisöön yhteisen kotikaupungin myötä, samoin kuin pitkän keikkailuhistorian ansiosta.

Keikkoja on lupa odottaa enemmänkin, sillä levydiilin ohella artistilupauksella on nyt myös tukenaan alan kovista tekijöistä muodostettu ohjelmatoimisto Team Agency. Rosa Coste on innoissaan yhteistyöstä.

– Jäbät tietää mitä tekee ja tekee sitä sydämestään. Mun keikoilta voi odottaa laadukasta saundia ja aitoa tunnetta. Toivottavasti nähdään pian niillä!

Mikäli Rosa Costen debyyttisingle musta on jäänyt kuulematta, niin suosittelemme katsomaan sille kuvatun musiikkivideon alta. Lisää kappaleesta voit lukea täältä.