EL’o suuntaa koriskentille The Neptunes -henkisellä soundilla

Samuli Vienola

Sukkana sisään.

Killah Recordsille toukokuussa sainattu EL’o on palannut uudella julkaisulla. Serkusten muodostaman duon bränikkä single on nimeltään Swish ja se vie kuulijat suoraan koripallokentille.

Karim ja Taha El Ouacef tietävät mistä puhuvat, sillä koris on ollut tärkeä osa kummankin elämää lapsesta asti. Esimerkiksi Karim innostui siitä niinkin nuorena kuin 4-vuotiaana saatuaan syntymäpäivälahjaksi Space Jam -videokasetin, koripallon sekä koriskengät.

– Ei olla kumpikaan valitettavasti nähty Space Jamin uutta versiota. Vuoden ’96 klassikko on kummallekin tuttu, kaksikko kertoo.

Vaikka aktiivinen harrastaminen on jäänyt molemmilta pois, on laji ja sen seuraaminen yhä molemmilla lähellä sydäntä. Samasta syystä se tuntui luonnolliselta biisin aiheelta.

– Biisi sai alkunsa Karimin huukki-ideasta. Haluttiin luoda katutasoinen korisbiisi, joka sopii myös kentille isojen hallien ulkopuolelle.

Kotimaisesta rap-skenestä ainakin Brädin, Gettomasan, iben, Kalle Kinoksen ja Särren koripallotausta on yleisesti tiedossa. Mikäli EL’o saisi tehtäväkseen koota oman korisintoilijoiden dream teamin, niin olisiko edellämainituilla kollegoilla asiaa joukkueeseen?

– Kylhän jätkillä ois varmasti sisäänpääsy meidän tiimiin jos sellainen tulisi. Iso kunnioitus äijille, jotka ovat tuoneet lajia meitä ennen suomirap-kulttuuriin.

Kunnioitusta kaksikolta löytyy yhtä lailla esimerkiksi The Neptunesille, jonka soundista voi kuulla vaikutteita tuoreen singlen poikkeuksellisen laadukkaalla tuotannolla. Se lupaa hyvää duolle, joka sai heti ensimmäisellä Killah-julkaisullaan isomman vastaanoton kuin mitä he itse odottivat.

– Tehtiin KAPTEENI matalalla profiililla ja oli siistiä huomata miten se tavoitti enemmän kuuntelijoita kuin mikään muu aiemmista biiseistämme.

Serkukset ovatkin kiitollisia mahdollisuudestaan pelata Killah Recordsin tiimissä. Useassa paikassa musiikkia tehnyt EL’o on jo hyödyntänyt Killah Recordsin uutta studiota, jossa he uskovat tekevänsä tulevaisuudessa paljon hommia.

– Studion valmistuttua ollaan tehty yhteistyötä muiden Killah-artistien kanssa ja päästy tutustumaan paremmin koko porukkaan. Killah-porukalta tulee isosti musaa piakkoin, joten kannattaa olla kuulolla.

Uutta musiikkia julkaistaan muun muassa Killah Recordsin tulevan mixtapen muodossa. Sillä tullaan kaksikon mukaan kuulemaan uutta timanttista soundia kaikilta labelin artisteilta.

– Kasassa on todella kova porukka tekemässä tuottajista artisteihin, ja tulossa on uusia yhteistöitä eri artistien välillä.

Yhteisten studiosessioiden lisäksi kalenterissa on ollut yhteisiä keikkoja. Uusien rajoitusten seurauksena keikkailu on muuttunut taas astetta hankalammaksi, mutta kiinnostuneilla on silti mahdollisuus todistaa EL’o livenä vielä tämän kesän aikana.

– Meidät näkee seuraavan kerran Kuben mukana Rajamäen Kyläpäivillä 28. elokuuta.