Tällä reseptillä saa Levikset takuulla repeämään – Sini Sabotagen levynkannessa on erikoinen yksityiskohta

Saara Taussi

Uuden albumin kannesta vastaa Saara Taussi.

Sini Sabotagen toinen albumi Blueberry Makkonen on kohta ulkona digitaalisessa muodossa. Huomiota levyssä herättää jo etukäteen ainakin sen kansi, jonka takana on helsinkiläinen valokuvaaja Saara Taussi.

Kannessa Sini nähdään hyväntuulisena modernissa ja raikkaannäköisessä keittiössä. Tavallisten raaka-aineiden ja keittiötarvikkeiden ohella työtasolla on kuitenkin myös leikkuulauta, jolle on asetettu pienenä shokkielementtinä artistin irtonainen pää elmukelmuun käärittynä.

– Idea tuli Siniltä itseltään, ja ajatuksena oli siis tehdä keittokirjamainen kansi jossa Sini leipoo piirakan. Yhtenä raaka-aineena on vanha Sini Sabotage – hence blondit hiukset ja We Got Beef -pipo, Taussi pohjustaa.

Mutta miten irtopää toteutettiin? Yhtenä vaihtoehtona mieleen saattaa nousta muotti, jollaisen tekoprosessista esimerkiksi Mikael Gabrielilla on omakohtaista kokemusta vuoden 2016 Bodom-kauhudraaman kuvausten yhteydestä.

Taussin mukaan irtopään tekeminen ei kuitenkaan ollut tässä tapauksessa tarpeellista. Irtopää saatiin luotua kuvaan pelkällä kuvankäsittelyohjelmalla kahta eri kuvaa yhdistelemällä.

– Toteutus tehtiin niin, että kuvattiin Sini keittiötason takana asetelma valmiina ja sen jälkeen pää leikkuu-alustalla. Editissä copy + pastella pää kansikuvaan ja mallailtiin se toimimaan siihen, Taussi täsmentää.

Tällä tietoa kansitaidetta on mahdollista tarkastella ainoastaan digitaalisessa muodossa, mutta ei ole poissuljettua etteikö levystä julkaistaisi myöhemmin myös fyysinen painos. Takakansi levylle on jo olemassa, kuten Sini Sabotagen tekemästä Instagram-postauksesta ilmenee.

Blueberry Makkonen julkaistaan perjantaina 7. elokuuta. Levyn julkaisijana toimii Universal Music.