Kalle Kinos ja Tiedemies valmistelevat uutta Kalevacationia

Kalle Kinoksen Leisure Suit Kinos saa toistaiseksi odottaa.
Wille Nyyssönen

Projekti on seuraaja kaksikon muutaman vuoden takaiselle EP:lle.

Yhteistyötä jo parinkymmenen vuoden ajan tehneiden Kalle Kinoksen ja Tiedemiehen Kalevacation saa jatkoa. Nykyään kaksikko operoi samannimisenä kokoonpanona, ja tekeillä on uusi kokonaisuus joka julkaistaan toissavuotisen EP:n tapaan Överdogin kautta.

Kalevacationin modus operandi on tiputella viihteellistä, brutaalin suoraa, vulgääriä ja välillä asiatontakin materiaalia. Tiedossa ei siis ole samanlaista raa’an henkilökohtaista tilitystä kuin esimerkiksi Kinoksen vuoden 2015 Syvä ätmös -albumilla.

Levyn ensimmäisenä singlelohkaisuna toimii träkki nimeltä OHO, jolla fiittaa Silkinpehmee. Vastavuoroisesti Tiedemiehen ja Kinoksen panosta tullaan jälleen kuulemaan Kalevan pojan syksyllä julkaistavalla El Suave -albumilla.

Sooloartistina Särren luotsaamalle Rutilukselle kiinnitetyllä Kinoksella on myös edelleen suunnitelmissa uusi soololevy nimeltä Leisure Suit Kinos. Platan työstäminen on kuitenkin tällä hetkellä tauolla artistin keskittyessä muihin projekteihin.

Tiedemies taas tutki hiljattain arkistojaan ja onnistui löytämään kaksi ennenjulkaisematonta Flegmaatikot-demoa vuodelta 1999. Ne julkaistaan kolmikon Läheltä ja kaukaa -debyyttialbumin jo ennakkoon lähes loppuunvaratulla vinyylipainoksella, jonka Rolling Records laittaa ulos lokakuun alussa.

OHO julkaistaan perjantaina 21. elokuuta. Singlen Tappava ase -henkisen kannen näet alta.