Tactic L julkaisi albuminsa – tarinana levyn taustalla oman mielenterveyden ja hyvinvoinnin tutkiminen

Julian Riikonen

Capitol Recordsille kiinnitetty artisti käsittelee uudella projektillaan mielenpulmia ja niistä selviytymistä.

Modernia, indie-vivahteista pop-musiikkia tekevä artistitulokas Tactic L julkaisi debyyttialbuminsa, joka kulkee nimellä carnelia.

Artisti kuvailee kahdeksan kappaleen muodostamaa kokonaisuutta terapeuttiseksi matkaksi, jonka päätepiste on kuitenkin toiveikas. Levyn viimeinen singlenosto ennen koko albumin julkaisua oli albumin päätöskappale ihminen, josta julkaistiin myös vaikuttava lyriikkavideo.

Kahdeksasta kappaleesta oltiin julkaistu singleinä biisit saat mut tuntee, loppuu, illat ja avaruuteen Sebastian Noton kanssa. Tarinana albumin taustalta löytyy artistin oman mielenterveyden ja hyvinvoinnin tutkiminen.

– Tää levy sai alkunsa mielenterveyden ongelmista ja varsinkin paniikkikohtauksista, jotka vei mut tosi lähelle kuolemaa. Se kokemus lähetti mut ihan uudelle seikkailulle. Tää albumi on vähä niinku kompressio niistä seikkailuista, opeista ja räjähdyksistä mitä sen matkan aikana tapahtui, niin hyvässä kuin pahassa. Nyt voin sanoo olevani todella onnellinen ja kiitollinen siitä, että osa mun sielusta on nyt onnistuneesti tallennettu tähän maailmaan, tälle albumille.

Oman musiikkinsa lisäksi Tactic L on vieraillut tämän vuoden aikana myös muun muassa Sebastian Noton kappaleella Sanat hajoo. Ennen Capitolin kanssa solmittua sopimusta artisti on julkaissut omakustanteena sinkun Malibu sekä vieraillut muun muassa Sexmanen ja williamin kappaleilla.

Kuuntele koko albumi alta: