Syvällinen sanoma kevyellä soundilla – Andrein uudessa kappaleessa käsitellään yksinjäämisen pelkoa

Samuli Vienola

Vastikään Universal Musicille sainattu artisti julkaisi toisen singlensä.

Aikaisemmin omakustanteisesti sekä Överdog rap-labelin kautta yhtyeessä Puolikuu musiikkia tehnyt Andrei soittaa myös pianoa räppäämisen ja laulamisen lisäksi.

Artistin uusi single Autopilotti on energinen kesäbiisi, jonka kerrotaan saaneen vaikutteita pop-voittoisemmasta rapista, kuten The Kid LAROI:n musiikista.

Andrei kuvailee kappaletta täydellisenä kesäyön ajelubiisinä.

Artistin debyyttisingle Kyyneleet oli soundillisesti astetta harmaampi, johon verrattuna uusi kappale vie soundin puolesta valon puolelle. Lyriikoissa pysytään kuitenkin edelleen nuoren miehen tunteita tutkivassa riimittelyssä. Kepeän kesäisen fiiliksen alta löytyy painavampi sanoma: sanoitukset kertovat yksinjäämisen pelosta. Artisti kertoo tarinan pohjautuvan suoraan omasta elämästään.

– Oon tosi seurallinen ihminen, pienetki hetket kun oon yksin niin yritän yleensä täyttää sillä et on jotain tekemistä tai seuraa. Oon kasvaessa kuitenki oppinu hieman arvostaa yksin oloa ja olemaan myös itekseni, mut se on vielä kuitenkin tosi uutta. Muutenkin kiireises arjessa se pysähtyminen ja omien ajatusten kans oleminen tuntuu välillä ahdistavalta, hän pohtii.

Andrei kuvailee jatkossakin haluavansa tehdä biisejä, joissa sukelletaan vähän syvemmälle fiiliksiin, vähintään sanoitusten osalta.

– Studiol ja ylipäätänsä musan tekemises tykkään mennä syviin vesiin lyriikoiden puolella melkeenpä aina. Ehkä studio on se paikka, jossa tavallaan käyn mun tunteita ja ajatuksia sit enemmän läpi, koska vapaat hetket tykkään käyttää hauskanpitoon ja miettien vaa kivoi juttui, artisti toteaa.

Kappaleen tuottajana toimi Skywalk, joka on työskennellyt muun muassa Pyhimyksen, Anna Puun ja Axel Kalan kanssa.

– Kappale syntyi tosi luonnostaan Skywalkin kanssa, vaikka lähettiin testaamaan jotain täysin uutta meille molemmille. Ruvettiin heti molemmat fiilistelemään tätä, mutta mua kuitenkin mietitytti poikkeeko tää biisi liikaa mun normaalista musiikista, vaikkakin sanoitukset oli aihepiiriltään mun ja mun aiemman tuotannon näköiset. Biisi kasvoi koko ajan enemmän ja enemmän, ja todettiin että nyt on täydellinen ajankohta laittaa tää ulos, Andrei sanoo.

Tällä hetkellä artistia odottaa ulkomaan reissut sekä uuden musiikin tekeminen.

– Tuntuu tosi hyvältä päästä hetkeks pois täältä ja inspiroituu kaikesta uusis maisemissa. Sen lisäks katse on jo uudessa musiikissa, vaik just julkaistiinkin vasta  biisi. Tuntuu, et musan luominen tulee tällä hetkellä tosi luonnostaan ja meil on muutenkin tosi hyvii suunnitelmii muutenkin tulevalle.

Kuuntele Autopilotti alta: