Tuottajana toiminut Yrjänä julkaisi ensimmäisen soolosinglensä – Ruudun taa on herkkä pop-bängeri

Supertuottajaksi nimitetty Yrjänä julkaisi ensimmäisen soolosinglensä

Muun muassa Hassan Maikalin, Yeboyahin ja Isaac Senen kanssa tiiviisti työskennelleen Yrjänän herkkä pop-biisi edustaa energistä tulevaisuuden soundia ja syvää ajatonta tunnetta.

Single kulkee nimellä Ruudun taa.

– Tää on monologi rakkaalle. Se on rehellisyyttä ja avoimuutta, joka on musta fresh lisä tähän rnb ja hip hop geimiin. Oon se jäbä, joka saattaa näyttää coolilta mut sit lasken sen kovan kuoren ja päästän lähelle. Se kuuluu ilmasuvoimasena tulkintana ja paljaana päiväkirjamaisuutena mun teksteissä, artisti kertoo.

Omakustanteisesti julkaistavan kappaleen tuotannosta vastaa Yrjänän kanssa Raphael Ænselm, joka on tuttu nimi esimerkiksi williamin tuotannoista. Artisti aikoo julkaista lisää musiikkia jo lähiaikoina.

– Se on Yrjänä season! Sateinen kesä tulos koska biisei ropisee ja albumi tippuu syksyllä. Tehään tää homma itsenäisesti, koska visio on selkee ja ympäril on hiton taitavii ihmisii. Oon heinäkuun lapsi, ja silloin saattaa tulla useampikin biisi, hän sanoo arvoituksellisesti.

Vaikka Yrjänä tunnetaankin paremmin tuottajan töistään, on hän tehnyt musiikkia artistinakin jo jonkin aikaa.

– Oon julkassu jo kaks sooloalbumii, tietäjät tietää. Oon kasvanu musiikin kanssa ja oppinut siihen et ikään kuin dokumentoin mun ajatuksii ja elämää biiseihin. Aika tuntu nyt oikeelle jakaa sitä ja siihen on vaikuttanu paljon myös se, että on saanu oppii ja kasvaa muiden artistien kanssa. Kiitollinen siitä!

Jatkossa taiteilijalta tulee keskittymään enemmän omaan artistiuuteensa, mutta ei sulje pois tuottajana toimimista oikean tuntuisten projektien kohdalla.

– Tekemisen jaettu ilo antaa tosi paljon, enkä haluu sulkee sitä pois, vaikka keskitynkin eniten oman musiikin tekemiseen ja artistiuuteen tällä hetkellä. Tää on mulle fiilis hommaa, eli jos joku collabo tuntuu tarkoitukselliselta, nii sit tehään kyllä sekin, hän toteaa.

Singlelle julkaistiin myös Atte Merikallion ohjaamana musiikkivideo, jota tähdittää Zone B:ssäkin näytellyt sosiaalisessa mediassa tunnetuksi tullut Amira Archidi.