Sydänteemalla lähestyvä Heikki Kuula jatkaa popimmalla soolomateriaalillaan

Heikki Kuula katsoo lehteä cowboy-henkinen asu päällä.
Heikki Kuula on ottanut uusimpaan musiikkiinsa vaikutteita The Weekndista ja Aki Kaurismäestä.
Janne Ruokonen

Monitaiturin uusin taidonnäyte edustaa astetta popimpaa linjaa.

Rap-artistina, tuottajana, taiteen maisterina sekä graafikkona tunnettu Heikki Kuula julkaisi tänään tuoreen kappaleen Anna mun sydän takas. Lyriikoista ja nimestä voi saada hieman haikean ja tyypillisen erobiisin tunteen, mutta kyseessä on kuitenkin kaikesta huolimatta hyvin kepeästi kulkeva biisi.

Musiikilleen The Weekndista ja Aki Kaurismäestä vaikutteita saaneen artistin mielestä uusimmasta kipaleesta tulee mukavan vastakkainen fiilis edellisiin julkaisuihinsa verrattuna. Kuula myös paljastaa, että sydänteema tulee olemaan paljon esillä ensi keväänä julkaistavassa albumissa.

Mistä biisi sai alkunsa?

Vaikee kysymys. Kappale ei kerro suoranaisesti mistään omasta erosta vaan tavallaan kaikkien summista jotka jää niin sanotusti viilloiksi ihoon. Tän lisäks kuuntelen kaikenlaista musaa ja katon leffoja joiden biisit jää välillä pyörii päähän. Etenkin Aki Kaurismäen elokuvista on tullut otettua tähän biisiin lainauksia. Leffoista löytyy sellaisia sanoja, joita ei enää oikeen käytetä nykykielessä.

Minkälaisen fiiliksen haluaisit kappaleella välittää?

Toivon, että tää ois sellanen tanssittava ja moderni biisi.

Jos sun pitäisi kuvailla itseäsi artistina kolmella sanalla, niin mitkä ne olisivat?

Sanoisin et monimuotoinen. Kaverit tässä vieressä tokaisi naurahtaen, että oon kanssa säästäväinen, oman tien kulkija sekä hajamielinen.

Minkälaisia muita juttuja sinulla on tulossa lähitulevaisuudessa?

Oon matkustellut suhteellisen paljon ja ottanut kuvia maailmalla kaupungeista ja ihmisistä. Sain taidetuen, ja sen avuin pystyn pitämään Off the Record -valokuvanäyttelyn Helsingin Redin Vapaakaupunki-tilassa. Ensimmäinen päivä, kun kuvia pääsee kurkkimaan on 11.11 . Näyttely on auki tämän jälkeen kolme viikkoa.

Valokuvauksen ja oman soolouran lisäksi Kuula vaikuttaa osana Teflon Brothers -yhtyettä. Artistilla on tällä hetkellä julkaistuna kahdeksan albumia ja levy-yhtiönä toimii Universal Music Finland. Heikin vuoden toisen singlen pääset kuuntelemaan alta.