Suomirap-originaattori Pijall kiinnitettiin Särren luotsaamalle Rutilukselle

Särre sainasi oman idolinsa.

Viime vuosina Monspin kautta materiaaliaan julkaissut Pijall on vaihtanut levy-yhtiötä. Tästä eteenpäin Ceebrolisticsissakin vaikuttaneen helsinkiläisartistin labelina toimii Rutilus, jonka muita sainauksia ovat esimerkiksi Kalle Kinos ja Adikia.

Labelin perustajan Särren mukaan ideana oli testata uudenlaisia biittejä, joissa oli toisenlaiset rytmit ja enemmän draivia kuin Pijallin muissa viimeaikaisissa julkaisuissa. Särren mielestä artistista saatiinkin Piken kanssa Suomenlinnan studiolla irti astetta reteämpi pala jollaista ei olla hetkeen kuultu.

– Pijall on yks isoimpii vaikuttajii itelle täs suomigeimis, mun oma idoli ja oon ollu fani joku yli 20 vuotta, että siinä mielessä itelle aika no-brainer meidän keskustelujen pohjalta oli lähtee tähä messii, Särre toteaa.

– Totta kai meist o tullu frendei jo pitkän aikaa sitte ja ollaan koettu myös elämäs paljon ylä- ja alamäkiä, siinäkin mieles meil o niinku oikea side jonka päälle rakentaa tää albumiproggis.

Takavuosien kaksinkertaisen freestyle-räpin suomenmestarin ja myös Mestareiden Battlen voittaneelta pioneerilta on siis tulossa uusi pitkäsoitto, joka kantaa nimeä Pencil-vania. Levyn ensimmäinen single on kappale nimeltä Mua, joka julkaistaan perjantaina 25. syyskuuta.

Projektin tuottajana toimii Janne K, jonka osa muistaa esimerkiksi HKI Crates -tuottajakollektiivista. Tuomo & TK -kaksikon TK:n veli on viime aikoina tuottanut platan myös toiselle pitkän linjan tekijälle, josta uutisoidaan myöhemmin erikseen.