Suomen suosituimpiin festareihin lukeutuva Ruisrock on peruttu

Viime vuosina Ruisrockissa on ollut vuosittain yli 105 000 kävijää. Kuva Kuben ja Eevil Stöön keikalta kesältä 2018.
Samuli Vienola

Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran kesällä 2021.

Ruisrock peruuntuu koronaviruspandemian takia kesältä 2020. Kolmipäiväinen festivaali oli määrä järjestää 3.-5. heinäkuuta Turun Ruissalossa.

Tapahtumanjärjestäjien mukaan vastuullisuus on yksi Ruisrockin keskeisimmistä arvoista ja heille on tärkeintä turvallisen tapahtuman järjestäminen niin kävijöille, esiintyjille kuin kaikille työntekijöillekin. Vallitsevissa olosuhteissa Ruisrockin tapahtumaorganisaatio ei näe kymmenien tuhansien ihmisten yleisötapahtuman järjestämistä turvalliseksi.

Turun Kaupunki oli jo aiemmin suositellut perumaan heinäkuun asti kaikki kaupungissa järjestettävät yleisötilaisuudet. Suositus annettiin viikko sitten tiistaina.

Ulkomaisista urbaanin musiikin nimistä tämän kesän Ruisrockiin olivat buukattuina muun muassa helsinkiläistuottajien kanssa työskennellyt DaBaby sekä Dave, Meek Mill ja Lil Tecca. Epäonniseen tapahtumaan oli alun perin kiinnitettynä myös Pop Smoke, joka ammuttiin helmikuussa.

Ruisrock tullaan kuitenkin järjestämään taas ensi vuonna. Järjestyksessään 51. Ruisrock toteutuu reilun vuoden viiveellä 9.-11. heinäkuuta 2021.