Suomen pienin MC julkaisi ison kesäanthemin – huukista vastaa ”Jyväskylän Nate Dogg”

Jaro Koho

Joosu J:n kanssa tehty single edustaa Aren tulevan pitkäsoiton kevyempää päätyä.

Helmikuussa ensimmäisen Pihlderberg-julkaisunsa tiputtanut Are on palannut uudella singlellä. Kappale kantaa nimeä Viikonloppupaineita ja sillä fiittaa Aren KPC Records -kollega Joosu J.

Pihlderbergin perustaneen Rekamin eli LX-Beatsin ja Ruubenin tuottamalla biisillä Are huolehtii räpeistä Joosu J:n vastatessa kertosäkeestä. Viimeksi kaksikkoa on kuultu yhdessä Rekamin Episodi (lowkey) -kappaleella, johon Are viittaa myös tämän julkaisun lyriikoissa.

Kesäisen rento biisi käsittelee viikonlopuille asetettuja odotuksia. Are sanoo kokeneensa usein paineita erilaisten viikonloppusuunnitelmien suhteen.

– Olin sitten työtön tai duunissa, lomalla tai syvällä arjessa niin aina perjantaisin valtaa tunne, että nyt olis pakko kehittää jotain erikoista ohjelmaa. Tämä sama tunne on vaivannut meikää jo lapsuudesta asti – siitäkin huolimatta, että paineiden määrä vain ani harvoin näkynyt lopputuloksessa, joka ainakin sunnuntain perspektiivistä katseltuna ei useimmiten ollut kovinkaan hääppöinen, Are kertoo tiedotteessa.

Viikonloppupaineita on Aren edellisen Niinku me -singlen tapaan osa artistin tulevaa Tunnustus-albumia, joka julkaistaan tällä tietoa syyskuussa. Tähtäimessä on laittaa levy ulos niin, että sen levyjulkkareita päästään juhlimaan Jyväskylässä Ghetto Party -klubin 12-vuotisbileiden yhteydessä lauantaina 11. syyskuuta.

Tarkasta tuore kesäraita alta. Kappaleelle kuvatun videon takana on Jaro Koho.