Loasteeze jatkaa yhteistyötään huipputeknisen A-F-R-O:n kanssa

A-F-R-O ja Loasteeze vuoden 2017 Rap SM -tapahtumassa.

Helsinkiläinen tuottaja-DJ keskittyy tällä hetkellä ulkomaisille nimille tuottamiseen.

Vasta muutama kuukausi sitten Työmyyrä-EP:nsä julkaissut Loasteeze lyö uutta korttia pöytään. Nyt ilmestynyt single on nimeltään Freaky Flow, ja sillä kappaleen nimen mukaisesta tiputuksesta vastaa jenkkiräppäri A-F-R-O.

Kaksikko tapasi alun perin viisi vuotta sitten Steezyn toimiessa lämppärinä R.A. the Rugged Manille ja A-F-R-O:lle heidän keikallaan Kuudennella Linjalla. A-F-R-O eli All Flows Reach Out hyppäsi Loasteezen biitille ensimmäisen kerran jo parin vuoden takaisella Top Shotta -singlellä.

– Mulla on pyöriny tää biitti jo jonkun aikaa käyttämättömänä. Päätin tossa kesällä että laitan sen A-F-R-O:lle, Steezy kertoo.

Loasteezen mielestä moni vanhempikin tekijä kalpenee teknisesti 23-vuotiaan A-F-R-O:n rinnalla. Steezy kannustikin tätä vetämään täysillä ja kikkailemaan flow’lla.

– Toi biitti vaati sen. Ei tollasee biittii mitää syvällistä biisii duunata.

Kaksikon tyylit kohtaavat hyvin, sillä A-F-R-O on selkeästi ottanut vanhemmasta räpistä vaikutteita. Lisäksi A-F-R-O on työmyyrän itsensä tavoin todella työorientoitunut.

– Sieltä tuli parin päivän päästä räpit. Nopeeta toimintaa kaikin puolin, Loasteeze kertoo.

Tuottaja-DJ:ltä on tulossa muitakin biisejä rapakon takaisten nimien kanssa. Tekeillä on myös jatko-osa viimevuotiselle & Friends -tuottajalevylle, mutta tuore biisi ei tule päätymään sille vaan toiselle toistaiseksi salaiselle projektille.

– Tän jälkeen mul on tulossa yhen amerikkalaisen räppärin ja yhen amerikkalaisen duon kanssa biisit, niistä infoa myöhemmin.

Kuuntele Freaky Flow -single alta. Tarkkasilmäisimmät voivat spotata kuopiolaisen T4JKE:n tekemästä sarjakuvamaisesta kansitaiteesta viittaukset kahteen edesmenneeseen rap-legendaan, joista kummallekin on oma tribuuttitatuointinsa Steezyn ihossa.