Stepa julkaisi studio live -EP:n Heimo ilman menneisyyttä -yhtyeen kanssa

Bryan Saragosa

Kokoonpano on mukana Stepan tämänhetkisellä kiertueella.

Syyskuussa Rakkaus ylivoimainen -levynsä julkaissut Stepa jatkaa tuoreen materiaalinsa parissa uudella EP:llään. EP:llä on studio live -versioinnit neljästä albumin kappaleesta.

Stepa ei enää muista mistä idea EP:seen tuli, mutta hänen mielestään bändin tuoma keinunta on todella siistiä. Sama ei yksinkertaisesti onnistu armottomaan konebiittiin.

–  Toiminta on kaikin puolin inhimillisempää ja joka ilta soitossa tapahtuu jotain erilaista, joten samaa biisiä ei tule kahtena iltana putkeen samanlaisena. Siinä on jotain taianomaista ja jännittävää, Stepa sanoo.

Mukaan EP:lle ovat päätyneet studio live -versiot kappaleista Muhammad Ali, Minä vs. minä, Rakkaus ylivoimainen ja Koko maailma kuoli pois. Näistä kaksi ensimmäistä julkaistiin aiemmin alkuperäisten kappaleiden singlejulkaisujen yhteydessä.

Tällä hetkellä Stepalla on käynnissä levyn nimeä kantava kiertue, joka on jo pysähtynyt Sodankylässä, Inarissa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Seuraavat keikkakaupungit ovat Turku, Tampere, Lahti, Helsinki, Kuopio, Oulu ja Vantaa, joista viimeisellä pysähdyksellä artisti nousee lavalle ainoastaan DJ:n tukemana.

– Kiertue toteutetaan bändin kanssa, mutta täysin en ole unohtanut MC + DJ -toimintaa. Nyt kuitenkin veivataan orkesterin kanssa, sillä se maailma on uus minulle ja yleisölle. Kiehtovaa, Stepa toteaa.

Ota EP kuunteluun alta. Muista myös tarkistaa Stepan taannoinen vierailu Sonnin Taacca -podcastissa, jossa artisti avaa uraansa ja tuoreinta albumiaan.