Sonian singlellä mennään tunteiden myllerryksissä: ”Tää on suorasanaisin laulu mitä oon koskaan tehnyt”

Max Steffansson

Jyväskylästä ponnistava artisti julkaisi toisen singlensä Etenee Recordsin kautta.

Kirjeitäsi-biisillään mielenkiintoa herättänyt Sonia julkaisi toisen singlensä Etenee Recordsin kautta. Kun ihastuu -single on riipaisevan kaunis kuvaus eron ja uuden ihastumisen välimaaston tunteista. Laulaja on kirjoittanut kappaleen itse ja sanoitukset kumpuavat omista ajatuksista ja tunteista.

– Tää on jopa suorasanaisin laulu mitä oon koskaan tehnyt. Tosi sellasia raakoi tunteita, mitä en oo miettiny loppuun ja sellasia teräviä ajatuksia. Koen että  jos on joku tunne nii se tunne määrittyy tavallaan muutaman päivän päästä. Tää on kirjotettu heti niissä tunnehöyryissä ja tuo esiin tavallaan uuden version itestäni ja se yllätti myös mut, hän kuvailee naurahtaen.

Aiheena monelle samaistuttavien kysymysten ympärillä pyörivä biisi toimii artistille itselleen muistutuksena pisteestä, johon hän ei halua enää päätyä uudestaan.

– Kirjotin tän biisin mustasukkaisuuden tunteista, joita en halua enää takaisin. Erotessa käy läpi tunteita surusta katkeruuteen, mutta niiden jälkeen toivottavasti tulee se hetki kun taas ihastuu. Biisi pyörii sen kysymyksen ympärillä, tuleeko pitkän rakkauden jälkeen enää ihastumaan ja mitä päässä tapahtuu kun se tunne löydetään uudestaan. Tää toimii mulle myös henkilökohtaisena muistutuksena mis en enää haluu olla. Tarkotus ei oo kylpee kyynelissä vaan enemmän sellanen kuumotus fiilis, tarkotus laittaa kuuntelijan sydän hakkaamaan ja mulle tää toimii myös sellasena potkuna eteenpäin, Sonia pohtii.

Jyväskylästä ponnistava laulaja on huhtikuussa julkaistun singlensä jälkeen päässyt myös vauhdilla lavoille, sillä artisti on esiintynyt jo festivaaleilla sekä loppuunmyydyllä klubikeikalla.

– Tää on ollut tosi uudenlaista hyvällä tavalla. Lähen tilanteisiin kokemusperäsesti, koska haluun kokea ja oppia uutta. Esimerkiksi Kesärauhassa esiintyminen on vasta myöhemmin realisoitunut mulle, että kuinka iso juttu se oli. Mentiin Turkuun päivän varoitusajalla ja sukelsin mukaan pää edellä sen enempää miettimättä tai stressaamatta. Se oli aika semmonen nopea kokemus, hän naurahtaa.

Suosikkikeikka tähän mennessä on ollut G Livelab Helsingissä, jossa artisti sai yhteyden kuuntelijoihin erityisen vahvan tuntuisesti.

– Nautin tästä keikasta, koska ihmiset istui ja kuunteli. Tilaisuus oli intiimi ja kaikilla oli yhteys toisiin ja se oli hienoa. Ihmiset oli myös niin lähellä että näin heidän kasvot ja se oli sillain ison tuntunen juttu. Tän tyylisissä keikoissa semmonen kahen ihmisen välinen yhteys muodostuu eri tavalla kuin muissa keikoissa, ja se on musta tosi upee tunne.

Keikoillaan artisti on esittänyt muutaman julkaisunsa lisäksi YouTube-kanavansa puolelta tuttuja biisejä.

– Oon tehnyt sellasia groove-sessareita YouTubessa joista on tykätty ja niitä ollaan esitetty keikoilla. Tuleva unelma on, että saataisiin meidän mukaan vielä rumpali lavoille, hän haaveilee.

Seuraavaksi Sonia suunnittelee julkaisevansa pienen projektin tai mahdollisesti singlen. Tällä hetkellä matka on kuitenkin pohjoiseen kesäloman viettoon.

– Oon miettiny pitkää albumia, mutta ehkä kuitenkin teen EP:n! Sitä ennen ehkä yks sinkku, otan nyt aika rennosti nyt kesällä ja vaan fiilistelen. Syksyllä tiiän sitten kumman teen, artisti ennustelee.

Kuuntele tunteiden myllerryksessä pyörähtävä kappale alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.