Jami Faltin esittelee itsensä ja ajatuksensa debyyttialbumillaan

Samir Abya

Suomen ja Ruotsin välillä kasvanut artisti julkaisi monimuotoisen kokonaisuuden.

Jami Faltin on nuori artistilupaus, jonka ura on lähtenyt käyntiin vuonna 2017, kun hän voitti Ruotsissa järjestettävän Ortens bästa poet -lavarunouskilpailun ja rupesi keikkailemaan naapurimaan lavoja omia runojaan lausuen.

Tämän jälkeen Suomen puolella muun muassa Costin kanssa biisin luonut räppäri on tehnyt yhteistyötä myös iben ja Madboialin kanssa. Artistin viime perjantaina julkaistu debyyttialbumi kantaa nimeä Kerrostalo.

– Halusin kertoo täl albumil kuka on Jami Faltin ja mitä kelaan siit mitä ympäril tapahtuu, artisti toteaa lämpimästi.

Faltinin musiikki on käsitellyt elämän nurjaa puolta, rikollisuutta sekä taistelua köyhyyttä ja rikollisuutta vastaan. Juuri ulos tulleelta kokonaisuudelta artistin suosikkikappale vaihtelee päivittäin.

– Just tänää sen on biisi nimeltä Hetkes, koska siinä on hyvä vibe, hän tuumii.

Nykyään Tampereella asustava artisti muistelee onnellisesti koko projektia. Suosikkimuisto uralta sijoittuu alkutaipaleelle Ruotsiin.

– 16-vuotiaana lavarunouskilpailu ja siihen osallistuminen on tähän mennessä mun lempimuisto uralta. Myös tätä albumia luodessa tuli hyviä muistoja, koska  jokaiset studio sessarit oli todella hauskoja!

Ennen uusinta albumiaan artisti on julkaissut muun muassa debyytti-EP:n TRAPSTAR, joka vakuutti artistin omasta soundista sekä singlen AMG, joka on kerännyt Spotifyssa striimejä hieman yli 1 100 000 kuuntelukerran verran.

Nappaa Faltinin albumi kuunteluun alta.