SHUTDOWN FESTIVAL on festarikesän kovin tulokas – Last Night In Paris ja Kojo Funds Suomeen

Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Helsingin Ääniwallissa.

Tulevana kesänä kotimaista festivaalitarjontaa täydentää uusi, urbaanin musiikin tuoreisiin nimiin keskittyvä SHUTDOWN FESTIVAL. Heinäkuun toisena viikonloppuna Helsingin Ääniwallissa järjestettävä tapahtuma takaa rap- ja r’n’b -musiikin ystäville kaksipäiväiset bileet, joista puhutaan vielä pitkään. Vuoden kovinta festivaalitulokasta tähdittävät ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat Last Night In Paris ja Kojo Funds.

Last Night in Paris on Lontoossa vaikuttava luova kokoonpano, joka tunnetaan persoonallisen ja tummanpuhuvan soundinsa lisäksi vahvasta visuaalisesta ulosannistaan. Taidekollektiiviksi itseään kutsuva Last Night In Paris on julkaissut EP:t Roses ja Pure, joista viimeisimmän tuotannosta on vastannut pitkälti suomalaistuottaja MD$. Last Night in Parisin tuorein single Flex & Finesse julkaistiin viime marraskuussa, ja lisää uutta musiikkia heiltä kuullaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

SHUTDOWN-festivaalin toisen päivän pääesiintyjänä nähdään lisää briteistä ponnistavaa talenttia, kun Kojo Funds saapuu villitsemään SHUTDOWN-festivaalin yleisöä. Lontoolaisen artistin tyylille ominaista on ottaa vaikutteita erilaisista musiikkikulttuureista. Hänen tuotannostaan on tunnistettavissa musiikillisia vivahteita aina Karibian rytmeistä grimeeen ja dancehalliin. Kojo Fundsin kappaleet ovat keränneet yli kymmeniä miljoonia kuuntelukertoja eri suoratoistopalveluissa. Hänen suosituin kappaleensa on Check, jota on kuunneltu pelkästään Spotifyssä lähes 30 miljoonaa kertaa. Kappaleella vierailee brittiläinen r’n’b-lupaus Raye.

SHUTDOWN-festivaalin ensiaskeleet otettiin jo vuonna 2017, kun viisi kotimaista DJ-kokoonpanoa päättivät järjestää samannimisen klubikonseptin Helsingin Ääniwallissa. Kerta kerralta isommiksi paisuvien bileiden seurauksena ajatus omasta festivaalista syntyi kuin itsestään.

– Tuntuu luontevalta liikkeeltä viedä klubikonsepti seuraavalle tasolle pienen festarin muodossa. SHUTDOWN kasvoi nopeasti Suomen isoimmaksi rap-klubiksi, ja tuntuu että haippi kasvaa joka illan myötä lisää. Lisäksi koimme, että Helsingistä ei löydy uudelle rap-musiikille omistettua festaria, kertoo SHUTDOWN-konseptin järjestäjä sekä HOODWATCH-kokoonpanon DJ Tino Turner eli Tino Pirttioja.

SHUTDOWN-klubi-illat on myyty useasti loppuun, jonka vuoksi myös festivaalin liput kannattaa hankkia ajoissa. Maaliskuun puoleen väliin asti myynnissä olevat yhden sekä kahden päivän Early Bird -liput, joiden hinnassa on huomattava alennus. Early Bird -liput myynnissä Tiketissä perjantaina 15. helmikuuta kello 09.00 alkaen.

SHUTDOWN-festivaalin loput esiintyjät julkistetaan myöhemmin keväällä.