Ruisrock tuo Rita Oran ensimmäistä kertaa Suomeen

Rita Oran kuva kehystettynä.

Ruissalossa nähdään myös useita kotimaisia urbaanin musiikin kärkinimiä.

Ruisrockissa nähdään ensi kesänä monipuolinen kattaus kansainvälisiä nimiä eri musiikkigenreistä. Yksi uusista kiinnityksistä on Jay-Z:n Roc Nationilla läpimurtonsa tehnyt popmuusikko Rita Ora, joka julkaisi odotetun toisen albuminsa marraskuussa.

Laulaja pudotteli levyltä ennakkoon hittejä kuten Your Song, Anywhere ja Girls, jossa on mukana esimerkiksi vastikään Grammyn albumillaan voittanut Cardi B. Kappaleita on striimattu satoja miljoonia kertoja.

Maailmalla jättimäiseksi ilmiöksi kasvaneen lattarimusiikin kaksi tämän hetken nimekkäintä artistia on buukattu tapahtumaan. Laulaja, räppäri ja tuottaja Bad Bunny on lyhyessä ajassa noussut kysytyksi esiintyjäksi ja kiertänyt loppuunmyydyillä areenoilla eri puolilla maailmaa. Samoin ylistystä ja palkintoja kerännyt J Balvin saapuu Ruissaloon tarjoilemaan hiphopilla kuorrutettua reggaetonia. Muihin uusiin ulkomaisiin kiinnityksiin lukeutuu esimerkiksi tuottaja ja muusikko Diplo.

Kansainvälisten nimien lisäksi Ruisrock on lisännyt ohjelmaan ison joukon kotimaan kärkiartisteja. Kotimaisista urbaanin musiikin nimistä Ruissalossa tullaan näkemään muun muassa JVGGasellitAdikia, SOFA, MELOCledos, Evelina ja Aste.

Uusien artistien ohella Ruisrock on julkistanut päiväkohtaisen ohjelman. Samassa yhteydessä myyntiin tulivat yhden ja kahden päivän liput sekä VIP- ja Ruisrock+-liput. Festivaalin järjestäjien mukaan lippujen kysyntä on ollut tänä vuonna ennätyksellistä.

Festareille on jo aiemmin kiinnitetty muun muassa Travis Scott ja Future. Lisää ohjelmajulkistuksia on tiedossa talven ja kevään mittaan. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.