Serafiina kehottaa debyyttisinglellään jokaista nauttimaan itsestään sellaisena kuin on: ”Hulluus ei ole ollenkaan huono juttu”

Lumi Hartikainen

Monsp Recordsin uusi artisti julkaisi debyyttisinglensä.

Monspin tuore sainaus Serafiina edustaa modernia r’n’b:n ja popin välimaastossa liikkuvaa, erilaisilla klubisoundeilla leikittelevää musiikkia. Viime viikolla julkaistu debyyttisingle Hullu syntyi artistille henkilökohtaisesti vaikeiden hetkien keskellä.

Uuden kappaleen sanoituksen ja sävellyksen on artistin itsensä lisäksi ollut mukana ANI ja Aleksanteri Hulkko. Tuotannosta vastaavat Aleksanteri Hulkko, ANI ja Skywalk.

– Hullu syntyi kun mulla oli elämässä haastava vaihe, joka pisti pohtimaan omaa mielenterveyttä ihan tosissaan. Ennen se oli vaan läppä, jota heitettiin kamujen kanssa baari-iltoina, ”heheh mä oon niin sekasin”, mutta sitten olinkin oikeasti. Menin studiolle ja kerroin ajatuksistani Anille, joka sai mut vuodattamaan kaikki synkimmätkin ajatukset paperille.

Laulaja toivoo kappaleen kertovan jokaiselle kuuntelijalle heidän olevan täydellisiä omina itsenään.

– Toivon että tää biisi välittää hyvää fiilistä, vaikka siinä puhutaan aika vakavasta aiheesta. Hulluus ei ole ollenkaan huono juttu mun mielestä. Nauti itsestäsi just sellaisena kuin oot ja ympäröi itsesi ihmisillä jotka näkee maailman samalla tavalla kuin sä!

Pehmeän ja herkän lauluäänen omaava Serafiina esittelee tulkinnassaan pienesti myös taustojaan jazz-laulajana. Musiikillaan laulaja haluaa kuvittaa nuoren naisen tarinoita ja tunteita samaistuttavasti ja pilke silmäkulmassa.

– Serafiina on se tyyppi, joka landella asuva pikkutyttö aina halusi olla. Itsevarma ja määrätietoinen pölöttäjä, jonka mielikuvitus saa aikaan mitä oudoimpia asioita. Serafiina nimi tarkottaa tulta, mutta samalla myös enkeliä. Molempia puolia pääsee ihan varmasti seuraamaan tulevan matkan varrella, Serafiina kuvailee.

Artisti toivoo myös antavansa biiseillään monimuotoisesti erilaisia tunnelmia.

– Mun musiikki johdattelee maailmaan, jossa voit hengittää hetken ja olla rauhassa – tai sitten meet ihan hulluks tanssilattialla, hän lisää.

Debyyttikappaleen julkaisusta artistilla on onnellinen olo. Inspiraationsa laulaja kerää omasta elämästään.

– Tuntuu siltä, kuin olisi päästänyt oman lapsen pihalle, huhhuh! Nää biisit on niin tärkeitä mulle ja ihanaa että nyt jengi pääsee kuuntelemaan niitä! Inspiraatio biiseihin tulee omasta elämästä, mulle aina sattuu ja tapahtuu kaikkea. Niistä asioista on kiva, tai välillä vähemmän kiva kirjottaa. Kirjotan eniten rakkaudesta ja ihmissuhteista. En oo aina ehkä niin hyvä sanomaan asioita suoraan niille ihmisille kenelle haluisin, mutta musiikin kautta se on helpompaa, hän kuvailee.

Omissa kuulokkeissa Serafiinalla soi tällä hetkellä laaja kirjo kotimaisia sekä kansainvälisiä artisteja.

– Voisinpa dropata tähän mun koko Spotify-listan! Mut tällä hetkellä eniten kuuntelen artisteja kuten Take Van, Øneheart, Summer Walker, Mura Masa ja Aminé. Extra-maininta myös kotimaisille artisteille ketä kuuntelen: Yrjänä, Baby Blu, ANI ja Pasa-yhtye!

Lisää musiikkia artistilupaukselta voidaan odottaa ensi vuoden alussa. Kuuntele esikoissingle alta: