Kuuma tyyli, viileä maapallo – MY MOM SAID luo ympäristöystävällisiä vaatteita tyylillä

Haastattelussa myös kansainvälisesti näkyvyyttä saanut suunnittelija.

Ympäristöystävällisyys ja kierrätetyt materiaalit ovat vahvasti MY MOM SAID -vaatebrändin keskiössä. Brändin perustaja Katya valmistaa osan tuotteista itse ja osan vaatteista ompelee ompelijatar Virossa.

– Olen yhden naisen yritys ja osa vaatteista ommellaan käsin Tallinnassa naisten omistamassa pienessä ateljeessa, joka on ollut vuodesta 2013 asti mukana globaalissa muotimaailman aloitteessa nimeltään #iMadeYourClothes, jonka tarkoituksena on tuoda läpinäkyvyyttä vaatetusalalle koskien koko prosessia joka vaatteiden tekemiseen kuuluu.

Nimensä yritys saa suunnittelijan lapsuudesta.

– Nimesin brändin äitini kertomien opetusten mukaan. Opin häneltä vaatteista, oman kehon rakastamisesta, kauneudesta ja itsevarmuudesta. Äitini on paras esimerkkini siitä, kuinka pukeutua hieman överisti ja siitä, kuinka pukeutuminen on itseä eikä muita varten. Hän on se, joka opetti minulle myös ettei muiden mielipiteillä omasta asustani ole väliä, kunhan minulla on itselläni itsevarma olo se päällä. Hän usein totesikin, että jos et pidä siitä miltä näytän, niin älä katso.

Inspiraationa Katyalla vaatteiden suunnittelussa toimii ihmiskehon kauneus sekä ihmiset jotka rakastavat tai opettelevat rakastamaan omaa kehoaan. Jokaisessa tuotteessa on myös yksityiskohtaiset tiedot materiaaleista joita kussakin on käytetty. Syy oman yrityksen perustamiseen lähti kuitenkin eri syystä.

– En yksinkertaisesti saanut töitä Suomessa, joten päätin luoda jotain omaa. Toinen syy piilee pikamuodissa, sillä en itse halua enää tukea sitä ja aloin oppimaan muita tapoja hankkia vaatteita kuten kirpputoreilla käyminen ja vastuullisten brändien tukeminen. Sitä kautta huomasin, että monet vastuullisesti tuotteita luovat merkit kuitenkin suunnittelevat vain hyvin tavallisia vapaa-ajan vaatteita ja minulle heräsi ajatus, että olisipa kiva kun olisi mahdollista ostaa seksikkäitä vastuullisia vaatteita. Tämän vuoksi MY MOM SAID tekee vaatteita ihmisille, jotka haluavat pukeutua, seksikkäästi, olla vähän övereitä ja näyttää kuumilta, tekemättä meidän planeettaa kuitenkaan kuumemmaksi, hän naurahtaa.

Oma suosikkivaatekappale suunnittelijalle on tällä hetkellä myös yhdysvaltalaisen julkisuuden henkilön päällä nähty toppi.

– Vaikea valita, sillä jokaiseen kappaleeseen on upotettu koko sydän ja hirmuinen määrä työtä. Jos kuitenkin olisi pakko valita, niin sanoisin Alex Crochet -toppi, koska siitä tuli juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin. Kun työskentelin topin parissa olin haaveillut Emily Ratajkowskin pitävän sitä, ja se on juuri se mitä loppujen lopuksi tapahtuikin!

Tavoitteena Katyalla on tulevaisuudessa saada yhä useampi kuluttaja lopettamaan pikamuodin suosiminen.

– Tavoitteenani on levittää viestiä siitä kuinka tärkeää vastuullisten vaatemerkkien  suosiminen on. Toivon myös oman brändini kasvavan Suomessa ja Skandinaviassa sekä tietysti ympäri maailmaa muutenkin. Haluan tehdä asiakkaani onnellisiksi ja kasvattaa yhteisön sen ympärille. On myös ihanaa nähdä tuotteitani arjessa ihmisten päällä.

Tähän mennessä mieleenpainuvin hetki on ollut Voguen artikkelin parissa.

– Ehdottomasti Voguen artikkeli. Minulla oli kesällä hullut muutama viikko, jotka alkoivat Anastasia Karanikolaoun käyttäessä vaatteitani ja siihen perään Emily Ratajkowskin postatessa TikTokiin videon ilman sormusta jossa hänellä oli minun toppi päällään. Vähän aikaa tämän jälkeen ollessani ruokakaupassa huomasin, että Vogue Scandinavia on laittanut mulle mailia, kysyen voisivatko he kirjoittaa artikkelin brändistäni heidän nettilehteen. Aluksi luulin sen olevan spämmiviesti, mutta tarkistettuani sen pari kertaa olin niin innoissani. En sano, että aloin itkemään kauramaito hyllyllä Lidlissä, mutta en myöskään kiellä sitä, hän naurahtaa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MY MOM SAID (@mymomsaidthebrand)