Se on Rähinä-Monopoli – Ares kasaa stäckkii kuin Lego-palikoita El Migun kanssa

Samuli Vienola

Tanskalaisten rakennuspalikoiden inspiroima träkki pohjustaa Areksen ensimmäistä albumia.

Tätä tuskin enteiltiin 7 veljestä 2 -posseraidan huukissa, mutta Rähinän uuden sukupolven edustaja Ares on lyöttäytynyt yhteen Monopoli Musicin tulokkaan kanssa. Vantaalaisartistin tuoreella LEGO-singlellä on mukana Adi L Haslan sekä tuottaja Ville Tuuliniemen yhteiselle labelille sainattu El Migu.

Juuriltaan kuubalais-bolivialainen El Migu yhdistelee tuotannossaan reggae-, dancehall- ja hiphop-vaikutteita. Tuoreella kappaleella Areksen kanssa vuorotellen äänessä oleva tulokas on tänä vuonna julkaissut kolme omaa singleä, jotka ovat osa hänen tulevaa EP:tään.

Poikkeuksellista kappaleessa on se, ettei sen tekijätiimistä löydy Areksen kaikkia aiempia julkaisuja kirjoittamassa ollutta Jimi Pääkalloa. Tuottajana on tällä kertaa toiminut Salahpolo, jonka kädenjälkeä on kuultu muun muassa Sliki & Hamuelos -duon sekä MKDMSK:in kappaleilla.

Lukas Leonin tuplaajanakin tunnetulta Arekselta ei ole toistaiseksi julkaistu albumia, mutta tilanne saattaa muuttua syksyn mittaan. Materiaalia on Areksen mukaan kasassa parinkin levyn edestä, mutta artisti kokee löytäneensä kunnolla oman äänensä vasta kuluneen kesän aikana.

LEGO on ensimmäinen lohkaisu Areksen tulevalta debyyttilevyltä, jonka vastaavana tuottajana Salahpolo toimii. Arekselta on aiemmin julkaistu Rähinän alla singlet Pahaa seuraa ja Bisnes, joista jälkimmäisestä on kuvattu videokin.

Kuuntele kappale alta. Singlen kannesta vastaa Klangin Vickypedia-podcastin tuoreimmassa jaksossa haastateltu Joonagraphics.