Särren uusi tuotanto koostuu genrejen yhteentörmäyksistä – uudella singlellä leikitään aikuisrockin kanssa

Särre istuu lattialla jalat ristissä.
Samantyyliset crossoverit tulevat toistumaan Särren tulevalla kakkosalbumilla.
Melvin Mescudi

Särre vie uudella materiaalillaan kohti valoisampia aikoja.

Lähes 20 vuotta suomiräpin kentällä vaikuttanut Särre on julkaissut toisen sinkkunsa tulevalta Kohti unelmii -plataltaan. Elämä on vitun jees -nimeä kantava biisi jatkaa eri musiikkilajien sekoittelemista aiemman Bööna-sinkun tapaan.

Jos Bööna oli crossover suomiräppiä ja dancehallia, yhdistää Elämä on vitun jees räppiin huoletonta rock-tunnelmaa. Samantyyliset crossoverit tulevat olemaan toistuva teema levy-yhtiö Rutiluksen vetäjän kakkosalbumilla, joka tulee poikkeamaan selkeästi viiden vuoden takaisesta edeltäjästään.

– Siis ylipäätään teki vaan mieli rikkoa tiettyjä kaavoja ja semmosta estetiikkaa, mikä sinne pään sisään pääsee rakentumaan. Vähän niinku hajottaa joku labyrintti, missä seikkailee, et pääsee taas pellolle kirmaa. Tässä biisissä on sellanen vahva AOR / Soft Rock / Boomer -fiilis, mikä lämmittää. Levyltä voi odottaa vielä villimpiä genre-crossovereita kuin sinkuilta, Särre sanoo.

Kari Tapiirin featilla kuorrutetulla biisillä huokuu huoleton ja positiivinen tunnelma, mistä pidetään kiinni muutenkin täyspitkällä. Särre puoltaakin positiivisuuden kautta elämistä, vaikka tuntee myös elämän synkemmät hetket.

– Sanoisin, että oon suht epävarma ja katkera ucceli siinä missä muutkin, mutta valitsen toisen energian usein, kun on ilmaisusta kyse. Yleensä se tilitys ei vaan nauhoitettuna kuuloista omaan korvaan yhtä hyvältä kuin jo ratkaistu ongelma. Viisas pääsis varmaan tässäkin vähemmällä!

Vaikka arki on tällä hetkellä useimmille kaukana juhlasta, kannattaa Särren mukaan hyvästä fiiliksestä nauttia täysillä silloin kun se osuu kohdalle. Toki levyltä on lupa odottaa muutakin kuin pelkkiä tunnelman nostatusta – artisti lupailee ainakin joidenkin tunteiden vielä läpinäkyvämpää läpikäyntiä.

– Ei ehkä niin sellast superdarkkia karkkia kuitenkaan.

Särre suosittelee laittamaan kappaleen soimaan luureihin, sihauttamaan auki haluamasi juoman ja lähtemään kevään tullen kävelylle. Kuuntele Elämä on vitun jees alta.