Sad boy having fun — tällainen on Sony Musicille sainattu WIL

Julian Schröpel

Artisti avaa elämäänsä ja ajatuksiaan oman musiikkinsa teosta.

WIL ja Ina julkaisivat uuden kappaleen Sota ja Love viime viikolla. Kappale sai alkunsa kaksikon keskustellessa etenkin alkutaipaleella olevien suhteiden haavoittuvaisesta ilmapiiristä.

– Jotenkin se sairas ihastumisen tunne ja sitoutumishalu kulkee käsi kädessä ärsyyntymisen ja sitoutumiskammon kanssa. Ne on iha normaaleit tunteita ja sitähän se rakkaus on. Seinät on vaan lasia: Meil on molemmilla ehk takanapäin vähän epäonnistuneita suhteita ja huonoi puolia. Tuotii tää kaikki sit ulos tällasen vuoropuheluna mis kerranki molemmat puolet pääsee puhumaan suunsa puhtaaksi, WIL toteaa mietteliäästi.

Kappaleen herkkä luonne on artistin musiikille tuttu. Laulaja kirjoittaa kappaleensa itse ja kokee tämän antavan hänelle väylän ilmaista itseään sekä olevan apuna myös kipeiden asioiden käsittelyssä.

– Mun musiikki on tarinoita omasta näkökulmastani ja mulle on tosi tärkeetä välittää kuuntelijoille se mun tunne. Koen kans, että mulla ei oo tarvetta esittää mitään muuta ku mitä mä oikeesti oon ja se auttaa mua kirjottamisessa paljon.

Rohkea pomppaus uusia haasteita kohti

Helposti lähestyttävä ja lämmin WIL kuvailee itseään artistina humoristisesti.

– Oon ehkä semmonen sad boy having fun, hän toteaa naurahtaen.

Ennen uransa alkua aina intohimoisesti musiikkiin suhtautunut laulaja on tuonut musikaalisuuttaan esiin muun muassa nuorisotalolla Guitar Hero -musiikkipelin parissa.

– Mä opettelin vaikeimmat biisit ulkoo kotona, et pystyin sit batlatessa kääntyy selin peliä kohti ja vetää soolot silmät kiinni.

12-vuotiaana silloin suositussa sosiaalisessa mediassa, IRC-Galleriassa, WIL liittyi Rapin SM -yhteisöön, jonne eri ihmiset kirjoittivat omia riimejään. Tästä noin puoli vuotta eteenpäin artistin alku pääsi äänittämään ensimmäistä kappalettaan.

– Latasin biisin YouTubeen ja siihen tuli joku pari sataa tuhatta näyttökertaa, Sain siitä suhteellisen paljon itsevarmuutta omaan tekemiseeni ja ruvettiin frendinkaa tekee yhteistä EP:tä ja kiertää keikkoja nuorisotaloilla. Sitten noin 15-vuotiaana aloin äänittää ja miksailee muita artisteja ja suunnilleen 16-vuotiaana mulla oli mun eka oma studio joka oli tosi siistiä. Ne jäbät keitä olin ite ihaillu kävi äänittämässä mun luona ja pääsin vaikuttaa niiden biiseihin, hän muistelee hymyillen.

Vuonna 2017 WIL sainattiin 325Medialle yrityksen pomon, Nikolai Alhon lähestyttyä häntä Instagramissa.

– Muistan ikuisesti kun kerroin mun työkaverille, että jättää mut studion eteen työpäivän jälkeen. Siel mä riisuin pakun takakontis työvaatteet niskasta ja totesin, et nää hommat oli nyt tässä ja mä haluun lähtee kokeilee mun omia siipiä. Ehk vähän hölmöö tälleen jälkikäteen mietittynä, koska asuin omillaan ja laskut putos entiseen tapaansa postiluukusta. Mut ei mua kaduta,  jos mä en ois uskonu itteeni niin kuka sit?

Muutama vuosi tämän jälkeen WIL siirtyi Sony Musicille, jossa oman musiikin tekeminen on jatkunut innokkaasti.

– Must on niin siistiä, että saan tehdä just sitä mitä mä rakastan.

Hiljaa hyvä tulee

Ensi vuoden keikkakalenteri alkaa olemaan artistilla jo täysi. Tällä hetkellä keikkailun lisäksi suunnitelmissa on hioa mahdollisimman huolellisesti yksittäisiä biittejä.

– Sinänsä tietty paineen tunne on poissa, koska oon julkassu mun EP:n ja debyyttialbumin. Nyt vaan sellanen olo uuden musan kanssa, että hiljaa hyvä tulee, hän toteaa.

Kuuntele artistin uusin kappale alta.