Rutilus aloittaa vuoden 2021 Pijallin ja Janne K:n projektilla

Tuomo Lampinen

Levyllä on kymmenen raitaa.

Ceebrolisticsin ehkä tärkeimmän projektin eli 0. EP:n julkaisuista tulee helmikuussa kuluneeksi jo 20 vuotta. Vaikka suomihiphopin Hall of Fameen laskettava kolmikko ei olekaan ollut viime aikoina aktiivinen, on tänä vuonna lupa odottaa soolomateriaalia ryhmän serkuksilta.

RPK:n Katakombin kautta julkaistavaksi kaavaillulle soolodebyytille ei ole vielä tiedossa julkaisuajankohtaa, mutta ainakin Pijallin uusi pitkäsoitto on lukittu helmikuulle. Projektin nimi on Pencil-Vania, ja sen julkaisee suomirap-originaattorin viime syksynä sainannut Rutilus, kuten uutisoimme aiemmin.

Särren luotsaaman Rutiluksen mukaan albumi koostuu ”tiukoista perinnetietoisista biiteistä, legendaflow’sta sekä runollisesta oikeudenmukaisuudesta”. Musiikki on nauhoitettu Suomenlinnan studiolla tuottaja Piken valvovan silmän alla Janne K:n vastatessa biiteistä.

Kokonaisuudelta on aiemmin lohkaistu singleiksi kappaleet Mua sekä Kaikki yhes yksin. Kolmas single Merisuola ilmestyy albumin julkaisun yhteydessä.

Platta on Rutiluksen ensimmäinen julkaisu vuonna 2021. Muihin labelin tälle vuodelle suunnittelemiin projekteihin kuuluu muun muassa Adikian debyyttialbumi.

Pencil-Vania julkaistaan perjantaina 5. helmikuuta. Kannen ja kappalelistan näet alta.

01. John doe
02. Kaikki yhes yksin
03. Merisuola
04. Aikalainen
05. Kauriinkääntöpiiri
06. Blubarry dreams
07. New balance
08. Esirukous
09. Mua
10. Kiito lLista