Ruisrockia juhlitaan tulevana viikonloppuna – monipuoliseen ohjelmistoon uusia kiinnityksiä

Saara Autere / Ruisrock 2019

Laajaan festarikattaukseen kiinnitettiin neljä kotimaista nousevaa nimeä.

Ruisrock tekee näyttävän paluun seuraavana viikonloppuna, kun Turussa järjestettävä festivaali järjestetään 51. kerran kahden vuoden tauon jälkeen.

Festivaalin 110 esiintyjästä koostuva ohjelmakattaus on laajempi kuin koskaan, ja festivaaliviikon kynnyksellä ohjelmaa kasvatettiin uusilla nimillä. Monipuolisen ohjelmiston lisäksi Ruissalo täyttyy taiteesta, elämyksistä ja yli 100 000 ihmisestä.

Kansainvälisistä rap-artisteista esiintymislavoilla nähdään hiphopin suunnannäyttäjä Megan Thee Stallion, räpin suurnimi Playboi Carti, chicagolainen rap-tähti Polo G, australialainen räppäri-laulaja The Kid LAROI sekä kovassa nosteessa oleva ruotsalaisräppäri A36. Kotimaisista artisteista nähdään muun muassa Adikia, Etta, Gasellit, ibeTuristi, Yeboyah ja monia muita.

Festivaaliviikon aluksi Ruisrock kiinnitti lisäksi neljä kotimaista nousevaa nimeä: lavalla nähdään reggaetonista ammentava El Migu, viime viikolla JVG:n kanssa musiikkia julkaissut Costi, Mon Ami -hitin takana oleva T Swoop ja rap-kentällä kiinnostusta herättävä nimi Ares. Artistit esiintyvät yhteiskeikalla Ruisrock-perjantaina legendaarisella Telttalavalla.

Ruisrockin järjestämistä on odotettu puolin ja toisin, järjestäjien ja asiakkaiden puolesta.

– On vaikea pukea sanoiksi tätä tunnetta, miten upeaa on päästä jälleen avaamaan festariportit tulevana perjantaina. Ruisrock palaa upeampana kuin koskaan, ja olen todella ylpeä käsittämättömän laajasta 110 esiintyjän ohjelmistostamme, joka esittelee huikean kattauksen uransa hyvin eri vaiheissa olevia artisteja suurista maailmantähdistä tuoreisiin lahjakkuuksiin, kertoo Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Niemelä lisää lipunmyynnin olevan erittäin vilkasta ja toteaa, että käsillä on viimeiset hetket hankkia lippu, jos mielii mukaan nauttimaan Ruisrockin riemukkaasta runsaudensarvesta.

Musiikin lisäksi Ruisrock panostaa yleisön kokonaisvaltaiseen festivaalikokemukseen visuaalisesti näyttävien taideteosten, kiinnostavien aktiviteettien ja ensiluokkaisten ravintolapalveluiden kautta. Lisäksi festivaali ottaa keskiöön yleisön hyvinvoinnin, kun alueelle tuodaan Mieli ry:n Huolituoli henkisen tuen tarjoamista varten. Huolituolin lisäksi häirintäyhteyshenkilö tarjoaa henkistä tukea häirintätapauksissa.

– Festivaalin järjestäjinä tunnemme vastuumme yleisöstämme. Elämyksiä pursuavan viikonlopun aikana haluamme varmistaa, että myös kaikkien osallistujien henkistä hyvinvointia tuetaan. Tavoitteenamme on luoda Ruisrockista mahdollisimman turvallinen tila, jossa syntyy kaikin puolin täydellisiä festivaalimuistoja, kiteyttää Niemelä.

Festivaalikokemuksen rakentamiseen panostetaan myös aktiviteeteissa. Alueelta löytyy silent disko, legendaarinen Reivikontti, täysin uusi Brooklyn Takapiha -alue ja ennätyslaaja DJ-kattaus. Alueella pääsee myös eSports-kokemuksen äärelle, astrologialuennan pariin ja erilaisiin hemmotteluhoitoihin. Nähtävää ja koettavaa on ympäri festivaalialuetta.

Ruisrock järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa. Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä, ja osa lipputyypeistä on varattu tai myyty loppuun.

Koko ohjelmiston ja aikataulun voit katsoa festivaalin kotisivuilta.