Rosa Coste tarjoaa vaaran tuntua uudella singlellään – tuleva albumi kuvastaa artistin ajatuksia ja kokeilunhalua

Jesse Kulpakko

Samettisesta R&B-soundista tutun laulajan debyyttialbumi julkaistaan toukokuun lopussa.

Rovaniemen paikalliskuppiloista ponnistanut, samettista ja modernia r&b-soundia tarjoileva Rosa Coste valmistautuu debyyttialbuminsa julkaisemiseen uudella juokse-singlellään. Tuoreen biisin vangitsevasta tuotannosta ja instrumentaaleista vastasi laulajan luottotuottaja KähinäPate, joka kertoo saaneen inspiraationsa sävellykseen samplesta, joka toi tuottajalle mieleen saamelaisjoikut.

PME Recordsin rosteriin kuuluva, Juha Vainio -seuran sanoittajapalkinnolla palkitun artistin esikoislevyn on kerrottu ilmestyvän perjantaina 26. toukokuuta.

– Odotan kovasti, että saan jätettyä albumin kokoisen jäljen maailmaan. Arvostan albumikokonaisuuksia suunnattomasti ja haluan julkaista myös omani, laulaja kertoo.

Albumin äänimaailmasta kertoo juokse-kappaleen lisäksi aiemmin keväällä julkaistu koti.

– Tuleva albumi kuvastaa ajatuksiani ja kokeilunhaluani. Pystyin tätä levyä tehdessä astumaan pois mukavuusalueelta ja haastamaan itseäni lauluntekijänä.

Vastikään julkaistu biisi on rakennettu enteilevän äänimaailman päälle, jossa laulu viimeistelee eheän kokonaisuuden.

– Uppouduin tässä biisissä tarinankertojan rooliin. Kappaleessa on jännittynyt tilanne päällä, jotain peruuttamatonta on tapahtunut ja nyt ei voi muuta kuin juosta.

Kappale herää henkiin myös visuaalisesti, kun sille julkaistiin elokuvamainen musiikkivideo, joka on kuvattu Costen kotikulmilla Lapissa. Videon tuotannosta vastasi EJK Collectiven jäsen Eetu Kilpelä.