Brittilaulaja Raye saapuu kesällä Blockfesteille – vain harva kuitenkin muistaa hänet myös lauluntekijänä

Artistin tie menestykseen ei ole vuosien varrella ollut kuitenkaan pelkkää ruusuilla tanssimista.

Tämän vuoden alussa, odotetun My 21st Century Blues -debyyttialbuminsa julkaissut brittiläinen laulaja-lauluntekijä Raye on tullut maailmalle erittäin tutuksi muutaman vuoden aikana. Vuodesta 2014 aktiivisena pysynyt, jo 17-vuotiaana neljän levyn sisältävän levytyssopimuksen tehnyt laulaja muistetaan viime vuoden lopusta Escapism-megahitistään, mutta osa saattaa artistin muistaa myös jo varhaisemmasta tuotannostaan. Tähän lukeutuvat esimerkiksi vuoden 2018 Decline-kappale Mr Eazin kanssa sekä Cigarette-hittibiisi, jolla vieraili Mabel ja Stefflon Don.

Vuonna 2019 hänelle myönnettiin The BMI Impact Award tunnustuksena uraauurtavasta taiteellisuudestaan, luovasta näkemyksestään ja vaikutuksestaan ​​musiikin tulevaisuuteen. Vuonna 2022 hän oli ehdolla Lontoon Ivors-akatemian vuoden lauluntekijäksi, pääsi R1 Brits -listalle sekä teki debyyttinsä TV-sooloesityksessä Later with Jools Holland -ohjelmassa.

Nykyisin 25-vuotias laulaja vieraili vastikään myös yhdysvaltalaisradio NPR Musicin Tiny Desk -videosarjassa, jossa on ollut esiintymässä myös muun muassa Usher, FKA twigs ja Denzel Curry.

Artistin tie menestykseen ei kuitenkaan ole ollut pelkkää läpihuutoa, sillä Rayen esikoislevyn julkaisua pitkitettiin niin äärimmäisyyksiin, että se lopulta johti hänen ja levy-yhtiön yhteistyön päättymiseen vuonna 2021. Julkisen turhautumishuudon ja levydiilin päättämisen jälkeen artisti sai vapauden sanella omat sääntönsä, joka päättyi kriitikoiden ylistämän debyyttialbumin julkaisemiseen, jota vuoden 2019 BMI-palkintonsa ennusti ennen aikojaan.

Rayella on debyyttinsä lisäksi katalogissaan EP-levyjä ja mini-albumi, joiden lisäksi hänellä on kattava kokoelma muille kirjoitettuja kappaleita tehden hänestä yhden johtavimmista lauluntekijöistä Iso-Britanniassa. Monen vuoden ajan pinnan alla ollut muusikko on oman musiikkinsa lisäksi kirjoittanut biisejä maailman isoimmille tähtiartisteille, joihin lukeutuvat muun muassa BeyoncéKhalidEllie GouldingJohn LegendDiplo ja David Guetta. Rayen kirjoittamia lauluja on kaiken kaikkiaan striimattu yli kolme miljardia kertaa.

Nyt artisti on kiertämässä maailmaa ja vain muutaman kuukauden kuluttua Raye on mahdollista nähdä Blockfesteillä, lauantaina 19. elokuuta. Alta voit ihmetellä ja kuunnella laulaja-lauluntekijän kirjoittamia biisejä, joita hän on tehnyt muille sekä itselleen.